Desverre tror mange nordmenn at suppe kun kommer som pulver i poser, men supper skal man lage selv. Og supper trenger ikke å være kokt heller.
- Hovedingrediensene i denne suppen er tomater, men vi skal også bruke andre grønnsaker, sier Inge.
Inge snitter tomatene i toppen, og legger dem i kokende vann i et minutt. Da slipper skallet, slik at tomatene blir enkle å skrelle.
Inge skjærer løk. Foto: Per Kristian Johansen, NRK
Rødløk, hvitløk, squash, agurk og loff skjæres i terninger og kastes i food-processoren sammen med tomatene.
- For å få litt mer rødfarge kaster jeg litt syltet paprika og en hermetisk tomat oppi, sier Inge Johnsen.
Inge kjører food-processoren til grønnsakene har fått en flytende konsistens.
- Jeg bruker ikke vann, for grønnsakene har så pass mye væske i seg fra før.
Pepper, salt, sitron sukker og eddik smakes til i suppa, og til slutt legger Inge kronen på verket:
- Jeg skjærer opp litt agurk og fjerner den myke kjernen. Dette er god tyggemotstand, forteller Inge.
Serveringstipset til Inge er å la suppa stå i kjøleskapet for å la den trekke litt.
- Server den iskald!
Tomatsuppen er servert. Vel bekomme! Foto: Per Kristian Johansen, NRK
Innslaget ble laget av Tron Soot-Ryen, og sendt i Norgesglasset 21.07.05.
Samleside: Alt fra Smaken av Norge.
Norgesglasset NRK P1