Hopp til innhold

Rotet bort 100 millioner kroner

Johan Andresen, en av Norges rikeste menn, sier han i starten syntes rollen som investor var vanskelig. – Det sugde jeg i, sier han.

Johan Andresen er gjest hos Fredrik Skavlan.

Med nesten 3 milliarder kroner i formue i 2016 er Johan Andresen en av Norges rikeste menn.

I 1993 tok han over selskapet som tidligere het Tiedemanns Tobaksfabrik, og i 2001 grunnla han holdingselskapet Ferd. Han er den femte generasjonen i det familieeide tobakksselskapet.

Når han gjester Fredrik Skavlan, sier han det ikke bare har vært lett å være født inn i en rolle.

– Det er statistisk umulig at du som arving er ekstremt god til business. Du kan være en god eier, men at du er en god investor ... det fikk jeg testet ut relativt tidlig at det sugde jeg ordentlig i, sier han.

Skavlangjester

Johan Andresen og den svenske MGP-vinneren Sebastian Ingrosso er to av gjestene hos Skavlan denne uken.

Foto: Pernilla Thelaus / NRK/Monkberry

Rotet bort 100 millioner kroner

Skavlan spør om han arvet talentet for å drive business, og Andresen sier det kom etter hvert. Først tråkket han virkelig i møkka.

– Vi skulle investere i en bedrift som skulle omdanne organisk avfall til å bli gjødsel. Og for at det skal funke som gjødsel må man ha nitrogen, forklarer han.

Men han sier han sammen med en ansatt gjorde en regnefeil.

– Så det som skulle vært gjødsel, ble i løpet av et nanosekund til grøftefyll. Det til en regning på 100 millioner kroner.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter