Hopp til innhold

– Gutta er ikke uslåelige

I uke etter uke har «Mesternes Mester»-damene røket ut av konkurransen, én etter én. Nå er det bare opp til tidligere alpinist Astrid Lødemel å forsvare jentenes ære.

Mesternes Mester 2012, jentene

Astrid Lødemel (i midten) er siste kvinnelige idrettspensjonist igjen i «Mesternes mester»-huset. Fr.v: Bente Nordby, Trude Dybendahl, Linda Cerup-Simonsen og Linda Grubben.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby

Lørdag før påske var det Trude Dybendahl som måtte takke for seg i «Mesternes Mester». Hun gikk med det inn i rekken av kvinnelige deltagere som har røket ut av konkurransen etter at eksbokser Thomas Hansvoll var førstemann ut.

Tilbake i huset sitter bare Astrid Lødemel sammen med Henrik Bjørnstad, Roar Strand, Tor Atle Hetland og Sune Wentzel. NRK.no møtte henne i huset under opptakene i Héviz i fjor høst.

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester» her

Hvem tror du vinner årets «Mesternes mester»? Stem på din favoritt nederst i saken!

Forhåndsfavoritt

Mesternes Mester 2012, Astrid Lødemel

Astrid Lødemel trives godt i selskap med de gjenværende gutta.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby

– Det er helt ok å være sammen med gutta. De er veldig hyggelige, og jeg trives godt, sier Lødemel til NRK.no.

Hun legger likevel til at hun selvfølgelig skulle ønske at det var flere jenter igjen i konkurransen.

Les også: – Jeg turde ikke blunke til tider

For noen kommer det imidlertid ikke som en overraskelse at den tidligere alpinisten fortsatt er med i konkurransen om å bli årets «Mesternes Mester». Eksbokser Thomas Hansvoll var blant dem som før avreise til Ungarn utpekte Astrid Lødemel som den de hadde mest tro på i årets sesong.

– Jeg er jo ikke i så verst form. Samtidig er det litt tilfeldigheter rundt hva man er god på, og hva man har flaks med, svarer 40-åringen om hvorfor hun fortsatt holder stand mot herrene.

Flere fordeler

Hun tror det kan være en fordel at hun er både mykere og smidigere enn gutta, i tillegg til at alpint-karrieren har gjort henne god på koordinasjon og stabilitet. Tøffe øvelser skremmer ikke småbarnsmoren.

– Men jeg er ikke like god når det gjelder å beregne ting, eller ha ballkontroll. I tillegg har jeg lite erfaring med skyting, bemerker hun.

Les også: Lover tidenes sprekeste deltagere

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mesternes mester 2012

De var ti da de begynte, nå er det bare fem tidligere idrettsutøvere igjen i konkurransen.

Foto: Jan Kvalheim

Selv om Astrid ikke er enig i at flere av «Mesternes Mester»-øvelsene favoriserer herrene, tror hun ikke det er helt tilfeldig at hun sitter igjen i konkurransen med hele fire gutter.

– Ofte er fysikken avgjørende på de forskjellige øvelsene, og det er jo slik at menn og kvinner er bygd forskjellig.

– Det er også riktig at ingen kvinner har vunnet «Mesternes Mester» til nå. Jeg tror ikke at noen av gutta som er igjen er uslåelige, men jeg må jo levere selv også, sier eksalpinisten.

Gutta er sterkere

Mesternes Mester 2012, Trude Dybendahl

Trude Dybendahl har fortsatt tro på at Astrid kan bli den første, kvinnelige vinneren av «Mesternes mester».

Foto: Inger-Marit Knap Sæby

Tidligere langrennsløper Trude Dybendahl røk ut av konkurransen i forrige episode. Hun synes produsentene bak «Mesternes Mester» har vært flinke til å lage så kjønnsnøytrale øvelser som mulig.

– På én måte er resultatene ofte kjønnsavhengig, men innenfor hvert kjønn finner vi både forskjellig fysikk, idrettsforskjeller og allsidighet som også spiller inn. Men det er jo et faktum at menn har raskere reaksjonsevne enn kvinner, og at de er sterkere, uttaler Dybendahl til NRK.no.

Ikke umulig å vinne

Selv sier den tidligere landslagsløperen at hun kom lengre i konkurransen enn hun på forhånd fryktet, og at hun er fornøyd med egen innsats.

– Jeg merket fort at jeg ikke er i samme form som før. Det nytter ikke å trene i noen uker, så er man på toppidrettsnivå igjen. Men jeg kom til et punkt før jeg reise der jeg sa til meg selv at jeg måtte slutte å tenke at jeg var i så dårlig form. Jeg visste jo ikke hvordan jeg stilte i forhold til de andre, forteller Dybendahl.

Nett-TV: Se hva de tidligere utslåtte deltagerne sa etter exiten

Hun tror på ingen måte at Astrid Lødemel er sjanseløs mot de gjenværende gutta.

– Jenter har jo kommet langt i konkurransen også tidligere, og vært i finalen de to siste sesongene. Så det er ikke umulig.

Årets deltagere i «Mesternes Mester» er tidligere bokser Thomas Hansvoll (ute), tidligere seiler Linda Cerup-Simonsen (ute), tidligere fotballspiller Bente Nordby (ute), tidligere skiskytter Linda Grubben (ute), tidligere langrennsløper Trude Dybendahl (ute), tidligere alpinist Astrid Lødemel, tidligere fotballspiller Roar Strand, tidligere skisprinter Tor Arne Hetland, tidligere golfer Henrik Bjørnstad og tidligere frisbee-utøver Sune Wentzel.

«Mesternes Mester» sendes på NRK1 på lørdager klokken 20.25.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Hermine (16) blir hylla av Hollywood-stjerne

  Den amerikanske skodespelaren Matthew McConaughey hyllar bergenske Hermine Svortevik Oen i ein video som Norsk filmdistribusjon har delt.

  16-åringen har hovudrolla i spelefilmen «Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet» som går på kino i sommar. McConaughey anbefalar alle å sjå filmen og trekk fram Svortevik Oen:

  – I hovudrolla finn du vår gode familievenn Hermine. Ho har lyst opp rommet sidan første gong me møtte ho, seier den amerikanske skodespelaren.

  Til BT fortel Svortevik Oen at ho og familien møtte McConaughey og hans familien på ferie for nokre år sidan.

  Hermine Svortevik Oen
  Foto: NRK Hordaland / NRK Hordaland

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.