NRK Meny
Normal

– Stoltheten får seg en knekk

Etter å ha tapt i natt-testen og blitt førstemann ut av årets «Mesternes Mester», gikk Thomas Hansvoll rett til optikeren og skaffet seg nye briller.

Mesternes Mester 2012, Thomas Hansvoll

Bokser-pensjonist Thomas Hansvoll sammen med andre pensjonister ved hotellbassenget i den ungarske byen Heviz, der «Mesternes Mester» ble spilt inn.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby

Det var ikke en dag for tidlig, skal vi tro en noe overrasket Thomas Hansvoll. Bokseren fikk nemlig vite at han har 40 prosent nedsatt syn.

– Vil ikke det si at du egentlig hadde et ganske stort handikap i natt-testen?

– Jeg har ikke lyst til å skylde på det, og det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Men jeg har jo merket at jeg har hatt litt dårlig syn de siste årene. Hvis jeg må fokusere på noe, blir det til grøt, forklarer 37-åringen – som nå sliter med å bruke de nye brillene fordi han synes han ser for godt.

– Det er fascinerende å se hvor «crisp» allting blir!

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester» her

– Redd for å skuffe

Mesternes Mester 2012, Thomas Hansvoll

Thomas Hansvoll måtte innse at han var den første til å ryke ut av «Mesternes mester» i år.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby

37-åringen fikk den tvilsomme æren å være førstemann ut av årets sesong med «Mesternes Mester» etter å ha tapt mot Bente Nordby i reaksjonstesten i nattduellen.

– Det var jo ikke noe gøy, og stoltheten får seg en knekk selv om det er i en «snill» setting som dette, sier Thomas Hansvoll til NRK.no etter at exiten er et faktum.

Les også: Lover tidenes sprekeste deltagere

– Jeg kjente litt på følelsen av at jeg skuffer folk der hjemme. Samtidig er det lettere å svelge et tap i «Mesternes Mester» enn i bokseringen, hvor et tap gjerne er ensbetydende med skambank, legger han til.

Til å spise opp

Dag Erik Pedersen, Mesternes mester 2012

Dag Erik Pedersen synes Thomas Hansvoll bare «er til å spise opp».

Foto: Nathalie Sprus/NRK.no

Programleder Dag Erik Pedersen synes det er synd at bokseren trakk det korteste strået i kveldens program.

– Jeg trodde jo at han kom til å vinne overlegent i natt-testen, siden en bokser må reagere lynraskt i ringen. Dessuten er jo Thomas en stor gledesspreder, og bare til å spise opp, sier Pedersen til NRK.no.

– Vanligvis vil du helst holde boksere på minst to meters avstand. Thomas derimot, han vil man egentlig bare klemme.

– Har godt av å tape

Når NRK.no snakker med Hansvoll på hotellet i Héviz, har han fått noen dager på å bearbeide «Mesternes Mester»-exiten, og kommet frem til at han i bunn og grunn kan ha godt av å tape litt innimellom.

– Jeg tapte ikke så ofte som bokser, så det er godt for meg å måtte kjenne litt på den følelsen. Men jeg må jo innrømme at jeg ble lei meg, sier Hansvoll, som i sin «pensjonisttilværelse» jobber som boksekommentator for Viasat Sport og Eurosport.

Deltagelsen i «Mesternes Mester» ga imidlertid mersmak, og etter hjemkomst fra Héviz høsten 2011 annonserte han sitt comeback i bokseringen.

Les også: Thomas Hansvoll gjør comeback i bokseringen

Slet med selvtilliten

37–åringen sluttet med trening omtrent samtidig som han la opp som profesjonell bokser i 2004, og opplevde at mange av «Mesternes Mester»-øvelsene ble en utfordring der spesielt størrelsen noen ganger ikke virket til hans fordel.

– Jeg begynte dårlig, og da fikk selvtilliten en liten knekk. Så fortsatte den i grunn bare å dale etter hver som jeg slet med flere øvelser, forteller bokseren.

Resultatet ble som kjent til slutt at han må følge resten av konkurransen fra sofakroken. Men hvem av sine konkurrenter er det han kommer til å heie helt frem til finalen?

– Før vi dro ned, hadde jeg Astrid Lødemel som favoritt til å vinne hele greia. Men så fikk vi vite at også Tor-Arne Hetland skulle være med, og da var plutselig han en sterk kandidat, begynner Hansvoll.

– Etter én uke her nede rakk jeg å bli veldig godt kjent med Henrik Bjørnstad, og jeg håper i grunn at han skal vinne. Men jeg har mest tro på Roar Strand, som virkelig har imponert meg. Han er en rolig, stødig og tvers igjennom ærlig trønder, med en utrolig flott personlighet, konkluderer bokseren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.