NRK Meny
Normal

– Jeg turde ikke blunke til tider

Årets deltagere i «Mesternes mester» sletter den ene rekorden etter den andre, noe programleder Dag Erik Pedersen ikke legger skjul på at var en liten utfordring for NRK.

Video Mesternes mester - klipp fra bordtennisøvelsen

Deltagerme i «Mesternes mester» er så gode at reglene må justeres underveis for å kunne kåre en vinner.

Allerede i de to første programmene av årets sesong ble det satt flere nye rekorder. Og deltagernes blodsmak er på ingen måte mindre under konkurransene i lørdagens episode.

Pulveriserer rekorder

Programleder Dag Erik Pedersen må innrømme at han ble overrasket over å se hvor høyt nivået er på årets deltagere.

Les også: Lover tidenes sprekeste deltagere

– De har jo regelrett pulverisert mange av rekordene fra tidligere sesonger. Jeg syntes vi satte tonen ganske bra i fjor, med sterke deltagere som Ailo Gaup og «Finken», men i år er det nesten nifst å se hvor sterke enkelte av deltagerne er, sier Pedersen til NRK.no.

Les også: En av disse blir Mesternes Mester

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mesternes mester 2012, Dag Erik Pedersen og Bente Nordby

Programleder Dag Erik Pedersen bryter inn i konkurransen for å fortelle deltagerne at reglene endres for å gjøre øvelsen vanskeligere. Bente Nordby er blant de som fortsatt holder koken i varmen.

Foto: NRK

Må stå på ett ben

I lørdagens episode av «Mesternes mester» blir deltagerne testet i «fokus». Blant øvelsene de må gjennom, er den velkjente «holde en bordtennisball sprettende mot racketen så lenge som mulig». Den gjennomsnittelige av oss holder vel ut et par minutter hvis vi har en viss ballkontroll. Hva med de tidligere mesterne?

Etter over 30 minutter i solsteken og tusenvis av ensformige sprett, innser at Dag Erik Pedersen og produksjonsteamet at noe må gjøres for at de skal kunne kåre en vinner av øvelsen før solen går ned.

Deltagerne får derfor beskjed om at resten av konkurransen må gjennomføres på ett ben. Se video i toppen av artikkelen!

Ble helt gal

Mesternes Mester 2012, Bente Nordby

Bente Nordby forventer tøff motstand i årets sesong av «Mesternes mester».

Foto: Inger-Marit Knap Sæby

Tidligere fotballkeeper Bente Nordby var blant deltagerne som viste seg å ha ballkontroll langt over det normale. Men også hun må innrømme at det ble ganske ensformig til slutt.

– Ja, uten tvil. Og for å være helt ærlig: Ganske kjedelig, forteller hun til NRK.no.

Selv om OL- og VM-vinneren er vant til å leke seg med ball, synes Nordby det var ekkelt å stå så lenge.

– Jeg følte etter hvert at gresset vokste opp mot meg, og ble helt gal i øynene. Til tider turde jeg ikke blunke fordi jeg var redd for å miste fokus, avslører keeperlegenden.

– Jeg prøvde å tulle litt med gutta for å få litt variasjon, men fikk ingen respons.

Forventet tøff motstand

Selv hadde ikke 37-åringen særlig høye forventninger til sin egen fysiske form før avreise til Ungarn, og forteller at hun omtrent ikke hadde mosjonert en gang etter at hun la opp som fotballspiller i 2007.

– Jeg forventet å møte tøff motstand. Noen av de andre deltagerne var ekstremt godt trent, og hadde omtrent ikke rukket å legge opp før «Mesternes mester», sier hun med et smil.

– Helt rått med 22 minutter

Aller mest imponert har Dag Erik Pedersen hittil vært over Tor-Arne Hetland og Linda Cerup-Simonsen, som i forrige program duellerte i ufattelige 22 minutter i melkesyreøvelsen «90 grader».

– Dette er jo en øvelse hvem som helst kan prøve seg på hjemme, og da er det helt rått å se hvor lenge de klarer å sitte i den stillingen i forhold til «vanlig dødelige» mennesker, mener den tidligere toppsyklisten.

Men hvem er det som ender opp med å bli den første som må reise hjem? Det får du se i lørdagens episode av «Mesternes mester», som sendes på NRK1 klokken 19.55.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.

Flere kulturnyheter