NRK Meny
Normal

Lover tidenes sprekeste deltagere

Deltagerne i suksess-serien «Mesternes mester» har aldri vært i bedre form, og kommer til å sette mange nye rekorder. Det lover programleder Dag Erik Pedersen.

Mesternes mester-deltagerne 2012

Programleder Dag Erik Pedersen sammen med årets deltagere i «Mesternes mester». Konkurransene foregår i år rundt Balatonsjøen i Ungarn.

Foto: Nathalie Sprus/NRK.no

Dag Erik Pedersen, Mesternes mester 2012

Programleder Dag Erik Pedersen gleder seg til ny sesong med «Mesternes mester».

Foto: Nathalie Sprus/NRK.no

Startskuddet for den fjerde sesongen av vårens sprekeste eventyr er like rundt hjørnet. I år er det området rundt den ungarske byen Héviz som får besøk av 10 avdankede, norske toppidrettsutøvere.

Og en like, om ikke enda sprekere programleder og ekssyklist fra Larvik.

Les også: Disse kan bli «Mesternes mester» i år

Klasseforstander Pedersen

– Hehe. Ja, jeg hadde med meg sykkelen på settet hver dag. Jeg føler at jeg ikke blir skarp nok i hodet uten den daglige sykkelturen på 7-8 mil, innrømmer Dag Erik Pedersen overfor NRK.no.

For fjerde år på rad leder han programmet som i tidligere sesonger har hatt et snitt på rundt én million seere per episode. Pedersen er fortsatt like spent før avreise som han har vært de andre sesongene.

– Jeg føler meg jo som en klasseforstander som skal få møte den nye klassen min for første gang. Det er en kjempeopplevelse å få være på tur med den gjengen her, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dag Erik Pedersen, mesternes mester 2011

Mens deltagerne slappet av, satte Dag Erik Pedersen seg på sykkelen. I løpet av ukene ved Balatonsjøen kunne han loggføre nesten 2250 kilometer på sykkesetet. Her fotografert på Kypros i fjor.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Avslører favorittene

Noen av deltagerne kjente han godt fra før av, mens andre traff han for første gang. Og programlederen innrømmer at han hadde sett seg ut noen potensielle vinnerkandidater allerede før avreise.

Mesternes Mester 2012, Linda Grubben

Pedersen trekker frem Linda Grubben som en av de han hadde størst tro på før konkurransen startet.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby

– Jeg visste jo at Roar var fryktelig godt trent. I tillegg var jeg veldig spent på Linda Grubben, som har klart å sjokkere meg én gang før. Vi snakker om damen som ga meg mitt livs største overraskelse på direktesendt TV da hun midt i intervjuet plutselig fortalte at løpet hun nettopp hadde tatt medalje i, var hennes siste, minnes Pedersen.

Ifølge programlederen er årets deltagere blant de sprekeste som noen gang har konkurrert i «Mesternes mester». Det fører blant annet til flere rekorder i løpet av serien.

– Vi har også flere nye øvelser i år, blant annet finaleøvelsen. Den er helt eksepsjonell, vi snakker Stieg Larsson-nivå! Det er bare å begynne å glede seg, sier en svært engasjert Pedersen.

Årets deltagere i «Mesternes mester» er tidligere alpinist Astrid Lødemel (40), eksbokser Thomas Hansvoll (37), tidligere langrennsløper Trude Dybendahl (46), tidligere golfer Henrik Bjørnstad (32), tidligere seiler Linda Cerup-Simonsen (tidligere Andersen, 42), eks-fotballkeeper Bente Nordby (37), tidligere fotballspiller Roar Strand (41), eks-langrennsløper Tor Arne Hetland (38), eks-skiskytter Linda Grubben (32) og tidligere frisbee-utøver Sune Wentzel (40).

«Mesternes mester» har premiere på NRK1 lørdag 18. februar klokken 19.55.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm