Hopp til innhold

Ingen økt sikkerhet når Eagles of Death Metal besøker Norge

I Danmark er politiet i beredskap foran en konsert med bandet i København. På Øyafestivalen ser de ingen grunn til å gjøre det samme.

Jesse Hughes, sanger i Eagles of Death Metal

ØKER IKKE SIKKERHETSTILTAK PÅ ØYA: Eagles of Death Metal spiller på Øya fredag. Arrangørene ser ingen grunn til å øke sikkerheten rundt konserten.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Øya-festivalen 2016

ØYA 2016: Fredag spiller Eagles of Death Metal på Øya. Publikum vil ikke merke økte sikkerhetstiltak. For det blir ingen.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Fredag spiller Eagles of Death Metal på Øya. Dette er bandet som spilte i konsertlokalet Bataclan i Paris i 2015, da 90 personer ble drept av terrorister.

Øker ikke sikkerheten

Arrangørene av Øyafestivalen ser ingen grunn til å øke sikkerheten rundt konserten.

– Vi har en beredskapsplan som tar hensyn til mange ting, og mener vi har et bra nok opplegg for alle konsertene. Det er politiet som vurderer trusselbildet, og dette er en løpende vurdering. På nåværende tidspunkt er det ikke iverksatt noe ekstra tiltak for denne konserten, sier presseansvarlig for Øya, Jonas Prangerød til NRK.

Jonas Prangerød

ØKER IKKE SIKKERHETEN: Presseansvarlig for Øya, Jonas Prangerød sier at sikkerheten ikke økes rundt bandet Eagles of Death Metal.

Foto: Hanna Huglen Revheim / NRK

Siden i februar har Eagles of Death Metal vært på turné i Europa og har ved flere anledninger fortalt om tragedien på Bataclan. Bandet var i Oslo også i februar. Den gangen spilte de sin andre konsert siden terrorangrepene i Paris i november 2015.

Øker sikkerheten i København

Torsdag i neste uke spiller Eagles of Death Metal i København. Der øker politiet sikkerheten rundt konserten.

– Det blir satt noen sikkerhetsmessige foranstaltninger i verk. Hva de går ut på går vi ikke ut med, sier Jens Jespersen ved Københavns politi til dr.dk, som også sier at de vil gjøre mer enn hva de normalt gjør ved en konsert i Amager Bio.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters