NRK Meny
Normal

– Neste gang deltar jeg i rullestol

Einar Angelsen (30) har ikke behov for å legge ut på flere ekstremturer lik «Ingen grenser», men nordlendingen med lite tidligere friluftsliverfaring går ikke av veien for to-tre kortere turer i uken.

Einar Angelsen, Ingen grenser

Einar Angelsen ga absolutt alt og mer til under 'Ingen grenser-ekspedisjonen til Snøhetta (innfelt). Til vanlig foretrekker han de mer 'normale' turene i skog og mark.

Foto: Einar Angelsen/privat/Håvard Jenssen/Mastiff

Einar Angelsen

Einar Angelsen (30) er straks ferdig utdannet ergoterapaut.

Foto: Privat

Einar Angelsen ble i andre sesong av «Ingen grenser» kjent for TV-seerne som mannen som aldri ga seg. Til tross for at han måtte supplere benprotesen med krykker, trakk han med seg både rullestol, meddeltakere og bagasje gjennom skogen.

30-åringen slet med å gå i 2-3 uker etter hjemkomsten. Likevel kunne han godt tenke seg å delta på «Ingen grenser» igjen, selv om ekspedisjonen viste seg å være mye hardere enn han hadde trodd på forhånd.

– Men da skulle jeg i stedet vært rullestolbruker, spøker tromsøværingen.

Nett-TV: Se hele sesong 2 av "Ingen grenser" om igjen her

Ikke ekstremturer

Einar Angelsen og Lars Monsen

Einar Angelsen med Lars Monsen.

Foto: Håvard Jenssen / Mastiff

I juli er han ferdig utdannet ergoterapeut. Sommeren skal brukes på jobbsøking og teltturer i Nordland.

– Jeg har ikke noe stort behov for disse ekstreme turene. Selv synes jeg det er fint bare å kunne pakke bilen i helgen og dra på en to-tredagers telttur med fiskestang, forteller Angelsen til NRK.no.

Les også: – Folk kommer til å få sjokk

Les også: 992 000 fikk med seg dramatisk start på «Ingen grenser»

Lavere terskel

Bosatt i en studentby med 10.000 andre kan det fort bli litt trangt om plassen, så Angelsen setter stor pris på å komme seg litt vekk innimellom. Han prøver derfor å komme seg ut opptil flere ganger i uken.

– Man får et helt annet forhold til naturen etter å ha vært utendørs i 30 dager, så terskelen har blitt mye lavere for å komme seg ut også på hverdagene, sier han.

Einar Angelsen

Einar jubler over at Snøhetta endelig kan skimtes i det fjerne, etter over tre uker på tur.

Foto: Håvard Jenssen / Mastiff