Hopp til innhold

– Neste gang deltar jeg i rullestol

Einar Angelsen (30) har ikke behov for å legge ut på flere ekstremturer lik «Ingen grenser», men nordlendingen med lite tidligere friluftsliverfaring går ikke av veien for to-tre kortere turer i uken.

Einar Angelsen, Ingen grenser

Einar Angelsen ga absolutt alt og mer til under 'Ingen grenser-ekspedisjonen til Snøhetta (innfelt). Til vanlig foretrekker han de mer 'normale' turene i skog og mark.

Foto: Einar Angelsen/privat/Håvard Jenssen/Mastiff

Einar Angelsen

Einar Angelsen (30) er straks ferdig utdannet ergoterapaut.

Foto: Privat

Einar Angelsen ble i andre sesong av «Ingen grenser» kjent for TV-seerne som mannen som aldri ga seg. Til tross for at han måtte supplere benprotesen med krykker, trakk han med seg både rullestol, meddeltakere og bagasje gjennom skogen.

30-åringen slet med å gå i 2-3 uker etter hjemkomsten. Likevel kunne han godt tenke seg å delta på «Ingen grenser» igjen, selv om ekspedisjonen viste seg å være mye hardere enn han hadde trodd på forhånd.

– Men da skulle jeg i stedet vært rullestolbruker, spøker tromsøværingen.

Nett-TV: Se hele sesong 2 av "Ingen grenser" om igjen her

Ikke ekstremturer

Einar Angelsen og Lars Monsen

Einar Angelsen med Lars Monsen.

Foto: Håvard Jenssen / Mastiff

I juli er han ferdig utdannet ergoterapeut. Sommeren skal brukes på jobbsøking og teltturer i Nordland.

– Jeg har ikke noe stort behov for disse ekstreme turene. Selv synes jeg det er fint bare å kunne pakke bilen i helgen og dra på en to-tredagers telttur med fiskestang, forteller Angelsen til NRK.no.

Les også: – Folk kommer til å få sjokk

Les også: 992 000 fikk med seg dramatisk start på «Ingen grenser»

Lavere terskel

Bosatt i en studentby med 10.000 andre kan det fort bli litt trangt om plassen, så Angelsen setter stor pris på å komme seg litt vekk innimellom. Han prøver derfor å komme seg ut opptil flere ganger i uken.

– Man får et helt annet forhold til naturen etter å ha vært utendørs i 30 dager, så terskelen har blitt mye lavere for å komme seg ut også på hverdagene, sier han.

Einar Angelsen

Einar jubler over at Snøhetta endelig kan skimtes i det fjerne, etter over tre uker på tur.

Foto: Håvard Jenssen / Mastiff

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters