NRK Meny
Normal

Hun tar over i Nytt på nytt

Forrige gang hun var med i Nytt på Nytt fikk hun latterkrampe. Nå skal Ingrid Gjessing Linhave bli ny fast paneldeltaker i Nytt på nytt etter Linn Skåber.

Se det første intervjuet med Ingrid her.

Se det første intervjuet med Ingrid Gjessing Linhave her.

Ingrid Gjessing Linhave

Ingrid Gjessing Linhave blir ny fast paneldeltaker i Nytt på nytt.

Foto: Julia Naglestad / NRK

I går ble det klart at Linn Skåber velger å gi seg som paneldeltaker i Nytt på nytt, og i dag slippes nyheten om at Ingrid Gjessing Linhave tar over.

Hun blir en av tre faste deltakere i det populære programmet, sammen med programleder Jon Almaas og Knut Nærum. Det er en oppgave hun tar fatt på med stor respekt.

– Det går jo ikke an å ikke ha prestasjonsangst, men jeg har hatt tid til å ruge på ideen. Jeg skjønte ikke hvorfor de ville ha meg, men de klarte å berolige meg raskt. Men hodet har vært helt proppet med dette en god stund, sier Linhave og viser frem et par skjelvende hender.

– Livet mitt kommer til å forandre seg

Hun møter NRK.no etter at hun har tatt bilder med sine nye kollegaer i studioet der Nytt på nytt spilles inn.

– Livet mitt kommer til å forandre seg jobbmessig. Da jeg hilste på han nye kringkastingssjefen, hilste han ikke tilbake. Jeg er ikke vant til at sjefene kan navnet mitt, så man blir nok litt mer synlig nå.

I fjor høst var hun gjest for første gang, noe hun trodde skulle bli skummelt.

– Da var Jon Almaas og Knut Nærum veldig snille og hyggelige med meg, så de ga et godt inntrykk. Derfor håper jeg at det samme vil skje til høsten.

Nytt på Nytt

Ingrid Gjessing Linhave blir en av tre faste deltakere i Nytt på Nytt sammen med Jon Almaas og Knut Nærum nå som Linn Skåber forsvinner ut.

Foto: NRK

Bytta ut om seks år?

Hun skal nå sitte i stolen som Anne-Kat. Hærland og Linn Skåber har underholdt millioner av nordmenn i tidligere.

Hun gleder seg til å komme på fornavn med sine nye kolleger. At hun er den tredje blonde damen i rekken som skal sitte i panelet med Jon og Knut kommenterer hun slik:

– Nå har jeg seks år på å venne meg til at jeg også skal byttes ut. Jeg har akkurat farga håret, så jeg tror de er fornøyd, sier hun spøkefullt.

Fikk latterkrampe

Linhave er programleder i Nitimen i NRK P1, men er også et kjent TV-fjes. Hun var i fjor programleder i Sommeråpent på NRK1, en jobb hun skal gjenta også i år, sammen med en rekke andre NRK-profiler.

Hun ledet også det populære Kvelden før kvelden på lille julaften i fjor, og har vært programleder i Idol på TV 2.

Høsten 2012 var hun deltaker i programmet som gjesten til Thomas Seltzer. Da fikk hun problemer med å holde latteren tilbake.

Ingrid Gjessing Linhave knekker fullstendig sammen i Nytt på nytt.

Latterkrampe i Nytt på Nytt

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK