Hopp til innhold

Hotel Cæsar blir strømmeserie

Etter 18 år på TV-skjermene sjekker Norges lengstlevende såpeserie ut fra hovedkanalen TV 2 og flytter over på strømmetjenesten Sumo.

Anette Hoff, Tarjei Westby og Sølje Bergman

HOTELL I SÆRKLASSE: Med 18 år på lufta er Hotell Cæsar Norges lengstlevende TV-drama. I desember er det slutt – på lineær TV. På bildet: Anette Hoff, Tarjei Westby og Sølje Bergman.

Foto: Espen Solli / TV 2

I en pressemelding tirsdag ettermiddag kunngjorde TV 2 at de har bestilt 50 nye episoder av dramaserien Hotel Cæsar, som nå er inne i sitt attende år.

Men fra og med januar 2017 blir familien Anker-Hansen og hotellets stab ikke lenger å finne på flaggskipet TV 2. De flytter over på strømmetjenesten Sumo.

Vokser digitalt

Christopher Haug

HAR TRUA: Dramasjef Christopher Haug i TV 2 har tro på fortsatt drift ved familiehotellet.

Foto: Espen Solli / TV 2

– Vi ser at folk ser annerledes på dramaserier enn før. Seertallene har vært synkende på lineært TV de siste årene. Samtidig ser vi at serien er veldig populær på Sumo, så for å få en bedre flyt i det lineære sendeskjemaet, putter vi serien på den plattformen der den vokser, sier TV 2s dramasjef Cristopher Haug til NRK.

Nå håper kanalen at flyttingen kan få flere brukere over på TV 2s digitale tilbud.

– Cæsar-seerne er veldig aktive på Sumo, og jeg tror dette vil føre til at flere av de lineære seerne vil gå over. Serien har en fast og god fanskare som nok ønsker å følge videre med på familien og Anker-Hansen og hotellets videre historie, sier Haug.

Tror på fortsatt interesse

Serien har de siste årene mistet seere lineært, men Haug tror likevel fansen kan vente seg fortsatt drift ved hotellet i overskuelig fremtid.

– Mange har opp gjennom årene spådd at det snart er slutt, men vi går nå inn vårt i attende år, har produsert over 3000 episoder og nettopp fått bestilling på 50 nye. Så enn så lenge er det stor interesse for Hotell Cæsar.

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP