Hopp til innhold

«Mr. Burns» vender tilbake til The Simpsons etter kontraktkrangel

Stemmeskuespilleren Harry Shearer skal ha lagt uenighetene til side og signert ny kontrakt med The Simpsons-skaperne. Dermed blir det opptil fire nye år med rektor Skinner og Mr. Burns.

Harry Shearer

TILBAKE TIL SPRINGFIELD: Harry Shearer, stemmen bak blant andre Mr. Burns (bildet), ga i mai beskjed om at han ikke ville undertegne ny kontrakt med The Simpsons-skaperne. Nå har han snudd.

Foto: Paul A. Hebert / AP / FOX

Knappe to måneder etter at skuespilleren selv annonserte via sin Twitter-konto at han hadde fått sparken fra den populære animasjonsserien, skal han ha kommet på bedre tanker.

Ifølge Entertainment Weekly har skuespilleren, som har vært en sentral del av The Simpsons-ensemblet siden starten, nå signert en ny fireårskontrakt med TV-selskapet Fox.

Fikk samme avtale som kollegene

Kontrakten skal ifølge nettstedet være den samme som de andre fem hovedrolleinnehaverne signerte tidligere i år, og gjelder for fire sesonger av TV-serien.

I mai var samarbeidet imidlertid langt dårligere, og kontraktsforhandlingene strandet.

Shearer, som også tidligere har kranglet om lønns- og arbeidsbetingelser med produsentene, hevdet selv at han hadde fått sparken fra TV-serien, og at den ville fortsette uten ham.

For at animasjonsserien skulle overholde tidsskjemaet, har produsentene allerede begynt arbeidet med 27. sesong uten Shearer, men det er ikke kjent hvor mye hans fravær blir å merke i kommende sesong.

– Glad for at han vender tilbake

Simpsons-produsent Al Jean kommenterte enigheten med en tredelt Twitter-melding:

«Jeg vil gjerne oppklare en misforståelse. Jeg har nylig blitt fortalt at i den tiden Harry trodde han hadde fem uker fri fra The Simpsons, var jeg ukjent med dette, og ba faktisk om materiale fra ham. Om så er tilfelle, min feil. Jeg er virkelig glad for at han vender tilbake til programmet.»

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Shearer kommenterte selv den siste vendingen i saken med å takke Simpsons-tilhengerne for støtten:

«Sa det til å begynne med, enda mer sant til slutt: takk til Simpsons-fans for støtten, det ville ikke skjedd uten dere!»

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Quisling-film til Toronto

  Regissør Erik Poppes kommende film om Quisling, «Quislings siste dager», er invitert til filmfestivalen i Toronto.

  Det vil si at den får internasjonal premiere i Toronto i begynnelsen av september.

  Ifølge Norsk filminsittutt skal «Quislings siste dager» vises i seksjonen Special Presentation som er for høyprofilerte spillefilmer.

  – Dette er virkelig en ny og betydningsfull milepæl for oss. Toronto-festivalen er den viktigste nord-amerikanske filmfestivalen. Den medfører ofte amerikansk distribusjon, og er også en avgjørende introduksjon til Oscarakademiet om vi blir valgt som norsk kandidat, sier filmens produsenter Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i en pressemelding.

  Verdenspremieren blir på filmfestivalen i Haugesund søndag 18. august.

  Gard B. Eidsvold spiller rollen som landssviker Vidkun Quisling.

  Gard B. Eidsvold som landssviker Vidkun Quisling i filmen Gard «Quislings siste dager».
  Foto: Agnete Brun / Paradox, SF Studios
 • Ei verkeleg god barnebok

  – (...) Arnfinn Kolerud er av dei finaste barnebokforfattarane vi har. Teksta er som alltid overraskande. Styrken til Kolerud ligg nettopp i at du aldri veit kva veg forteljinga vil ta. Ein annan kvalitet er det leikne språket, skriv litteraturkritikar Anne Cathrine Straume om barneboka «Ivar får ansvar».

  Bokomslag av "Ivar får ansvar" og portrett av Arnfinn Kolerud
  Terningkast 5 Bok

  «Ellevilt og pinleg om pengar og makt»

  ANMELDELSE: «Ivar får ansvar» av Arnfinn Kolerud

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).