Normal

«Mr. Burns» vender tilbake til The Simpsons etter kontraktkrangel

Stemmeskuespilleren Harry Shearer skal ha lagt uenighetene til side og signert ny kontrakt med The Simpsons-skaperne. Dermed blir det opptil fire nye år med rektor Skinner og Mr. Burns.

Harry Shearer

TILBAKE TIL SPRINGFIELD: Harry Shearer, stemmen bak blant andre Mr. Burns (bildet), ga i mai beskjed om at han ikke ville undertegne ny kontrakt med The Simpsons-skaperne. Nå har han snudd.

Foto: Paul A. Hebert / AP / FOX

Knappe to måneder etter at skuespilleren selv annonserte via sin Twitter-konto at han hadde fått sparken fra den populære animasjonsserien, skal han ha kommet på bedre tanker.

Ifølge Entertainment Weekly har skuespilleren, som har vært en sentral del av The Simpsons-ensemblet siden starten, nå signert en ny fireårskontrakt med TV-selskapet Fox.

Fikk samme avtale som kollegene

Kontrakten skal ifølge nettstedet være den samme som de andre fem hovedrolleinnehaverne signerte tidligere i år, og gjelder for fire sesonger av TV-serien.

I mai var samarbeidet imidlertid langt dårligere, og kontraktsforhandlingene strandet.

Shearer, som også tidligere har kranglet om lønns- og arbeidsbetingelser med produsentene, hevdet selv at han hadde fått sparken fra TV-serien, og at den ville fortsette uten ham.

For at animasjonsserien skulle overholde tidsskjemaet, har produsentene allerede begynt arbeidet med 27. sesong uten Shearer, men det er ikke kjent hvor mye hans fravær blir å merke i kommende sesong.

– Glad for at han vender tilbake

Simpsons-produsent Al Jean kommenterte enigheten med en tredelt Twitter-melding:

«Jeg vil gjerne oppklare en misforståelse. Jeg har nylig blitt fortalt at i den tiden Harry trodde han hadde fem uker fri fra The Simpsons, var jeg ukjent med dette, og ba faktisk om materiale fra ham. Om så er tilfelle, min feil. Jeg er virkelig glad for at han vender tilbake til programmet.»

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Shearer kommenterte selv den siste vendingen i saken med å takke Simpsons-tilhengerne for støtten:

«Sa det til å begynne med, enda mer sant til slutt: takk til Simpsons-fans for støtten, det ville ikke skjedd uten dere!»

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • 37.500 kroner for piratkopier

  En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

 • Kan få en halv million til kunst

  De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

  Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
  Foto: TKM/ Christina U. Andersen
 • Robyn om årene ute av rampelyset

  Robyn kommer med ny musikk i oktober, åtte år etter at hun slapp trilogien «Body talk». I et stort portrettintervjuet i New York Times forteller den svenske artisten at hun var utslitt, og har gått i terapi i mange år for å komme ut av mørket. Samtidig begynte hun å skrive musikk igjen. – Jeg måtte traffe bunnen for å virkelig gjøre fremskritt, forteller hun til avisen. – Jeg føler det ikke som om jeg er «tilbake». Det føles mer som om jeg er en annen person etter denne tiden.

  Robyn
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3