NRK Meny
Normal

«Mr. Burns» vender tilbake til The Simpsons etter kontraktkrangel

Stemmeskuespilleren Harry Shearer skal ha lagt uenighetene til side og signert ny kontrakt med The Simpsons-skaperne. Dermed blir det opptil fire nye år med rektor Skinner og Mr. Burns.

Harry Shearer

TILBAKE TIL SPRINGFIELD: Harry Shearer, stemmen bak blant andre Mr. Burns (bildet), ga i mai beskjed om at han ikke ville undertegne ny kontrakt med The Simpsons-skaperne. Nå har han snudd.

Foto: Paul A. Hebert / AP / FOX

Knappe to måneder etter at skuespilleren selv annonserte via sin Twitter-konto at han hadde fått sparken fra den populære animasjonsserien, skal han ha kommet på bedre tanker.

Ifølge Entertainment Weekly har skuespilleren, som har vært en sentral del av The Simpsons-ensemblet siden starten, nå signert en ny fireårskontrakt med TV-selskapet Fox.

Fikk samme avtale som kollegene

Kontrakten skal ifølge nettstedet være den samme som de andre fem hovedrolleinnehaverne signerte tidligere i år, og gjelder for fire sesonger av TV-serien.

I mai var samarbeidet imidlertid langt dårligere, og kontraktsforhandlingene strandet.

Shearer, som også tidligere har kranglet om lønns- og arbeidsbetingelser med produsentene, hevdet selv at han hadde fått sparken fra TV-serien, og at den ville fortsette uten ham.

For at animasjonsserien skulle overholde tidsskjemaet, har produsentene allerede begynt arbeidet med 27. sesong uten Shearer, men det er ikke kjent hvor mye hans fravær blir å merke i kommende sesong.

– Glad for at han vender tilbake

Simpsons-produsent Al Jean kommenterte enigheten med en tredelt Twitter-melding:

«Jeg vil gjerne oppklare en misforståelse. Jeg har nylig blitt fortalt at i den tiden Harry trodde han hadde fem uker fri fra The Simpsons, var jeg ukjent med dette, og ba faktisk om materiale fra ham. Om så er tilfelle, min feil. Jeg er virkelig glad for at han vender tilbake til programmet.»

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Shearer kommenterte selv den siste vendingen i saken med å takke Simpsons-tilhengerne for støtten:

«Sa det til å begynne med, enda mer sant til slutt: takk til Simpsons-fans for støtten, det ville ikke skjedd uten dere!»

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".