Hopp til innhold

Her overraskes Anne Grosvold av K-sjefen

I et nøye planlagt stunt kuppet kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen de to siste minuttene av Anne Grosvolds siste Dagsnytt atten-sending.

Anne Grosvolds siste Dagsnytt 18

OVERRASKET: Her overraskes Anne Grosvold av at kringkastingssjefen avbryter hennes siste sending i NRK med en bukett blomster.

Før NRKs Magnus Takvam fikk gjort seg ferdig med sin avsluttende kommentar i Dagsnytt atten, entret en gjest programlederen ikke hadde på lista studio.

– Nå kommer det ubudne gjester her, ikke vet jeg hva vi skal snakke om, sier en forfjamset Anne Grosvold på direkten.

– Men det vet jeg, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen med en blomsterbukett i hendene.

K-sjefen overrumpler Anne Grosvold

UBUDEN GJEST: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen overrasker programleder Anne Grosvold under hennes siste sending for NRK.

Foto: NRK

– Sjelden er jeg så heldig å dele ut så fortjente blomster som jeg gjør nå. Du har din sist sending, en fantastisk journalist og en strålende programleder. Vi kommer til å savne deg i den stolen allerede i morgen. Tusen takk for en strålende innsats, sier han til Grosvold, som tar imot blomstene med en klem, før hun insisterer på å få avsluttet sendingen som vanlig.

Kavalkade med Anne Grosvold

NRK-HISTORIE: Anne Grosvold begynte i NRK i 1973. 1. desember slutter hun.

Gjestene takket én etter én

Etter utallige Dagsnytt atten-sendinger takket den kjente programlederen for seg med sin siste sending i Dagsnytt atten i kveld.

Det var ikke bare kringkastingssjefen som ønsket å takke Grosvold for årenes innsats som programleder i NRK. Én etter én takket også gjestene henne før de forlot Dagsnytt atten-studioet.

Påtroppende leder for Nobels Fredssenter Liv Tørres takket Grosvold med et førstehjelpsskrin. Liv Ullmann sa hun også hadde hatt med en gave, som hun ikke fikk lov til å ta med inn.

Støre snudde sendingen

Jonas Gahr Støre snudde sendingen med å vie programlederen all oppmerksomhet.

– Dette liker jeg ikke, sier Grosvold.

– Det vet jeg, men dette er din siste dag og det er en dag av sorg for det norske politiske miljøet.

– Det er det ikke, sier Grosvold.

– Du er tøff og du har løftet debattnorge, sier en insisterende Støre og debattantene rundt bordet sier seg enig.

– Tusen takk, jeg har åpenbart ikke vært streng nok med noen av dere, sier Grosvold før hun sender deltakerne ut av studio.

Anne Grosvold hadde sin siste Dagsnytt 18

FLERE OVERRASKET PROGRAMLEDEREN: Her overraskes Anne Grosvold av en takk fra politikere under sin siste sending for NRK.

Klarte ikke å overtale

Kringkastingssjefen skulle gjerne sett at Anne Grosvold ble i NRK.

– Jeg skulle gjerne sett at hun hadde fortsatt i flere år, men dessverre klarte jeg ikke overtale henne til å fortsette

I november ble det kjent at Anne Grosvold (65) har takket ja til en sluttpakke som en del av nedbemanningen i NRK, i likhet med NRK-veteraner som Viggo Johansen og Annette Groth.

Nå skal hun først og fremst ta en pause, blant annet i London hvor hun skal besøke sitt ferskeste barnebarn.

Kulturstrøm

  • «Underholdende, dog noe underveldende debut»

    – Albumets tittel og gjennomgående tematikk handler om forhold som visner bort. Selv om man som lytter ikke sitter igjen med en klar følelse av hvilke forhold det hintes til, er det ingen tvil om at Blackie ser på disse bruddene som høyst nødvendige, skriver NRK P3-kritiker Even Samir Kaushik i sin anmeldelse av debutalbumet til Blackie.