Skavlans etterfølger heter Anne Grosvold

Det er nå klart at det blir Anne Grosvold som tar over fredagskvelden etter at Fredrik Skavlan slutter med Først & sist.

- NRK kunne ikke valgt noen bedre, mener Skavlan.

Anne Grosvold i Sommeråpent
Foto: NRK

Si din mening: Hva synes du om valget av Skavlans etterfølger?

Spekulasjonene om hvem som skal avslutte NRKs gullrekke på fredagene etter av Fredrik Skavlan legger opp i Først & sist kan nå avsluttes: Den nye fredags-programlederen heter Anne Grosvold.

 

Anne Grosvold
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

- Drømmejobb

- Jeg har visst det noen dager og behøvde ikke lang betenkningstid da jeg ble spurt. Det er jo en drømmejobb, sier Grosvold til nrk.no.

Det er allikevel med en noe skrekkblandet fryd hun peiler seg inn på fredagskveldene.

- Det er en tøff oppgave å overta etter Fredrik Skavlan. Han er enestående. Ingen sier nei til å komme til han. Jeg må vel få president Bush eller kongen til å komme for å toppe Fredrik, ler hun.

Nytt talkshow

I skrivende stund er det ikke bestemt nøyaktig hva slags program hun skal lede, men etter alt å dømme blir det et nytt talkshow som skal hete noe annet enn Først & sist, men ha den samme sendetiden.

Grosvold var egentlig ment å skulle lede årets Sommeråpent, slik hun har gjort de siste sesongene, men får nå altså sjansen til å bli den nye fredagsdronningen. Fram til programstart for det nye showet 14. september skal hun arbeide med utviklingen av det nye programkonseptet.

- Jeg gleder meg og er i tankene allerede i gang med planleggingen, sier Grosvold.

Skavlan: - Ingen er bedre

 

Fredrik Skavlan
Foto: NRK / NRK

- På meg virker det som om NRK rett og slett har spurt seg "hvem er den beste?" og valgt deretter. Ingen i norsk TV i dag er bedre rustet til å lede et talkshow fredag kveld, både hva gjelder begavelse, erfaring og posisjon hos seerne, er Fredrik Skavlans kommentar til NRKs valg av sin etterfølger. 

- Anne er simpelthen den proffeste de kunne valgt. Jeg er litt smigret over at de måtte ty til såpass, sier Skavlan med et smil.

Kulturstrøm