Viggo Johansen slutter i NRK

Mangeårig NRK-profil Viggo Johansen (66) slutter i NRK ved årsskiftet.

Viggo Johansen

Viggo Johansen (66) slutter ved nyttår etter en lang karriere i NRK.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Dagsrevy-anker Viggo Johansen har fått innvilget sluttpakke, og slutter i NRK ved nyttår.

Johansen begynte i NRK i 1978, og med unntak av en kort periode i Dagbladet og TV 2, har han jobbet for rikskringkastningen.

Johansen har de siste årene vært programleder i Dagrevyen, Viggo på Lørdag og i Redaksjon En. Han har også vært reporter, sjef for Dagsrevyen, samt korrespondent i Stockholm og Brussel.

Vil jobbe videre

Viggo Johansen

Med kortere avbrekk har Viggo Johansen jobbet i NRK siden 1978. Dette bildet er tatt i 1988.

Foto: Falch, Knut / Scanpix

Viggo Johansen sier at han slutter fordi han er motivert til å gjøre noe nytt, og at det passet nå.

– Jeg har vært med på absolutt alt i NRK, og etter så mange år er jeg motivert til å gjøre noe annet, sier Johansen, som ikke har full oversikt hva han skal gjøre etter nyttår, men at han ønsker å jobbe videre.

Han sier at NRK er og har vært en fantastisk arbeidsplass, og at det blir rart å slutte. Han sier at han selv har hatt alle muligheter der.

– Det som har vært størst, er å være med på å fortelle historier. Jeg må også si at det var spennende å være korrespondent i Brussel under kampen om EU-medlemskap i 1994. Det var en sterk og intensiv periode.

– Vil bli savnet

NRKs nyhetsredaktør Stein Bjøntegård sier at Johansen kommer til å bli savnet.

– Viggo har vært en av NRK Nyheters fremste profiler, og vi er svært lei oss for at han nå slutter. Han har gjort en fantastisk jobb i alle funksjonene han har hatt, sier Bjøntegård.

Han vektlegger spesielt Johansens stil som programleder.

– Han er veldig flink til å lytte og stille presise spørsmål. Han har evnen til å være med i intervjuet og høre hva folk faktisk sier, sier Bjøntegård.

Kulturstrøm