Fem høydepunkter fra Dagsnytt atten

I dag fyller Dagsnytt atten 25 år, og i den anledning har vi funnet frem noen av våre favorittklipp der politikken kommer i andre rekke. Eller kanskje tredje.

Anne Grosvold og Sverre Tom Radøy

DAX18: Anne Grosvold og Sverre Tom Radøy er to av de mest kjente programlederne i Dagsnytt attens 25 år lange historie.

Foto: NTB Scanpix

I kveld samles Norges mest kranglete gjeng til fest på Rockefeller i Oslo.

Nei, det er ikke slektstreff i familien Hellstrøm, det er Dagsnytt atten som inviterer til fest i anledning programmets 25-årsjubileum. Arrangementet er utsolgt, og redaksjonen lover tre timer jubileumssending med Sigrid Sollund, Fredrik Solvang og Anne Grosvold.

I den anledning har vi funnet frem noen av våre favorittklipp fra Dagsnytt atten der underholdningsfaktoren er litt høyere enn i en vanlig debatt.

1. Ikke stol på Dagsnytt atten

Hans Olav Lahlum fikk mye oppmerksomhet da han datt av stolen i en debatt i 2009. Stolproblematikk har også vært et tema i Dagsnytt atten, sist representert ved Civitas Lars Gauden-Kolbenstveit.

Lars Gauden-Kolbenstveit i Civita har en uregjerlig stol i Dagsnytt18-studioet.

2. Nå er det nok, Per Sandberg!

Knut Arild Hareide er kjent som en forsiktig type, i hvert fall når det kommer til fremtoning og lydnivå. KRF-lederen har blant annet blitt parodiert av Harald Eia for dette. Men da Per Sandberg langet ut mot KRF tidligere i år, rant begeret over for Hareide.

Sandberg og Hareide i full krangel i Dagsnytt18

3. Heikki og sykkelhjelmen

Når man stiller til debatt i Dagsnytt atten er det vanlig å kle seg relativt pent og nøytralt. Da Heikki Holmås stilte til sykkeldebatt tidligere i år klarte han det – fra halsen og ned.

Heikki Holmås (med sykkelhjelp) mener folk som sykler til jobb bør få 10 kroner i skattelette per kilometer. Nikolai Astrup (uten sykkelhjelm) mener forslaget er både urealistisk og urettferdig.

4. USAs president besøker Dagsnytt atten

Det er ikke ofte store internasjonale kjendiser får plass i Dagsnytt atten, men husker du da USAs president (kilde: TV-serien West Wing) var gjest i et norsk debattprogram?

Martin Sheen om nedrustning i Dagsnytt 18

5. Steinfeld banner på lufta

Dagsnytt atten har ikke alltid vært et TV-program. Det var faktisk så sent som i 2007 at programmet begynte å gå på NRK2. Vi i redaksjonen hadde egentlig bestemt oss for kun å vise TV-klipp, men dette radioinnslaget med hans Wilhelm Steinfeld er såpass bra at vi lar det passere.

Kulturstrøm

 • Highasakite-konflikt avgjort

  Konflikten om hvem som har rettighetene til band-navnet har pågått i to og et halvt år. Nå har Klagenemda for industrielle rettigheter gitt bandets frontfigur, Ingrid Helene Håvik, medhold i at Highasakite-navnet tilhører henne, skriver VG.

  Highasakite
  Foto: Promo, Lasse Fløde
 • Levde i skjul

  Rapperen Kamelen holdt konserter mens han var på rømmen fra politiet, forteller Marcus Mosele til musikkprogrammet P3X. Som fri mann ønsker rapperen å være et forbilde for unge.

  Slottsfjellfestivalen 2018
  Foto: Tom Øverlie