Aftenposten har ansatt nye redaktører

Sjefredaktør Espen Egil Hansen presenterer i dag Aftenpostens nye redaktørkollegium.

Espen Egil Hansen

– Jeg har funnet kandidater med tung publisistisk erfaring, sa sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten under hans presentasjon av avisens nye redaktørkollegium i dag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Under Aftenpostens allmøte fredag morgen fortalte sjefredaktør Espen Egil Hansen om arbeidet med å sette sammen en ny redaktørgruppe i Aftenposten.

Avisen har plukket sine nye redaktører internt, men også fra NRK, Drammens Tidende og Dagens Næringsliv.

– Jeg har lett etter, og funnet kandidater med tung publisistisk erfaring. Det er ikke et gammelt kollegium, men det er svært erfarent, sier Hansen til sin egen avis, Aftenposten.

LES OGSÅ: Blir ny sjefredaktør i Aftenposten

Trine Eilertesen tar over for Stanghelle

Harald Stanghelle (58) går etter 14 år som politisk redaktør over i en ny redaktørrolle, samtidig som han blir sjefredaktørens stedfortreder.

Trine Eilertsen (44) er ansatt som ny politisk redaktør. Hun kommer fra NRK, der hun har vært politisk kommentator det siste året.

Trine Eilertsen

Trine Eilertsen (44) er ansatt som ny politisk redaktør. Hun kommer fra NRK, der hun har vært kommentator det siste året.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Før det var hun sjefredaktør i Bergens Tidende i fire år, og politisk redaktør samme sted i seks år før det.

– Det er to grunner til at jeg tar denne jobben. Det å være politisk redaktør i Aftenposten som er en nasjonal premissleverandør er en av Norges mest spennende mediejobber. Den andre grunnen er at jeg skal være med å bygge opp det nye redaktørkollegiumet i en av de mest utfordrende periodene i medie-Norge, sier Eilertsen til NRK.

LES OGSÅ: Fra i dag må du betale for Aftenposten.no

Nyhetsredaktør fra Drammens Tidende

Håkon Borud (44) er ansatt som nyhetsredaktør. Han kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør i Drammens Tidende.

Borud ble ansatt i Drammens Tidende i juni 2013.

Borud har også vært nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, nyhetsredaktør i Kanal 24 og nyhetsleder i Dagsavisen. Han har jobbet i Aftenposten tidligere, som krimjournalist.

Lillian Vambheim (42) er ansatt som featureredaktør. Hun har siden mars i fjor vært redaktør for A-magasinet, en rolle hun fortsatt skal ha.

LES OGSÅ: Her er «årets beste bortforklaringer»

Hun har tidligere vært nyhetsreporter i TV Norge, redaktør i Dagbladet Magasinet og leder av Livsstilsredaksjonen i Dagens Næringsliv

Sarah Sørheim (34) blir ny kulturredaktør. Hun kommer til Aftenposten fra jobben som redaksjonssjef for Etter Børs i Dagens Næringsliv.

Sørheim har jobbet med kulturjournalistikk hele sitt yrkesliv, blant annet i Morgenbladet, Dagbladet og NRK. I perioden 2008–2011 var hun kulturredaktør i Klassekampen.

Kulturstrøm

 • Blir Artist in Residence

  John Zorn (67) blir Artist in Residence på Moldejazz neste år. Det seier festivalsjef Mariann Bjørnelv til rbnett.no. Den amerikanske multiinstrumentalisten og komponisten har vore på jazzfestivalen tre gonger før. Festivalen ønsker også å få verdsstjerna John Legend tilbake til utescena på Romsdalsmuseet.

  John Zorn
  Foto: Pressebilde
 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».