Hopp til innhold

Hank roet ned grizzlybjørn

Hertis måtte roe ned en ilter grizzlybjørn under innspillingen av videoen til «Sell Your Body».

Turboneger / Hell music festival

Hank Von Helvete måtte trøste en grizzlybjørn.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Lørdag lanseres Turboneger-biografien ”Sagaen om Denimfolket”, ført i pennen av Håkon Moslet. Bransjemagasinet FaroJournalen brakte i går et utdrag fra boka der det fortelles om hvordan bandet ble introdusert for kokain. I dagens utdrag fortelles det om hvordan Hank Von Helvete måtte roe ned en grizzlybjørn på videoinnspilling.

Spilt inn i «Terminator»-tunnel

Det var under innspillingen av videoen til «Sell Your Body» i lang tunnel i LA at det skjedde. Tilstede var også supertjernene fra Jackass-gjengen – inkludert Johnny Knoxville og ulvegutten Jesus «Chuy» Aceves, som er blitt kjent for sin kraftige hårvekst i ansiktet.

Location for innspilling er en tørr betongelv, kjent blant annet fra motorsykkel- og lastebiljakten i «Terminator 2».

Grizzlybjørn i bånd

Regissør for videoen er Jeff Tremaine. Han har funnet ut at et tøft rockeband som Turboneger ikke kan gå med ei bikkje i bånd. Så han har rett og slett leid inn en grizzlybjørn. Turboneger er kanskje tøffe gutter, men dette blir i meste laget.

Turboneger: Sagaen om Denimfolket

Lørdag lanseres boka om Turboneger - 'Sagaen om Denimfolket'.

Foto: Bokomslag / Gyldendal Norsk Forlag

- Jeg var nervøs. Jeg følte ikke at det var trygt i det hele tatt. Hele innspillingen var helt på kanten. Bjørnen måtte roes hver femte sekund. Vi fikk lange instruksjoner. «Hvis uhellet skjer, still deg mot veggen og stå helt stille.» Så begynte vi å gå med bjørnen. Men etter noen sekunder stoppa den opp og begynte å vri på hodet sitt. Så kom temmerne med marshmallowen. Men det hjalp ikke. Bjørnen utstøtte noen helt sjuke lyder. Det var et ekstremt høy brøl som resonerte i tunnelen. Det singla i kjettinger. Temmerne stod med bjørnen i fullt spenn mens den skreik så fråden stod og man så det rosa i ganen dens, sier Knut schreiner.

Stakk med halen mellom beina

Gutta fra Jackass stakk med halen mellom beina. Det er da Hans Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby trår til.

- Til og med dyrepasseren mista styringen. Men bjørnen Bam Bam likte meg. Jeg fikk roet den, og så la den hodet sitt inntil meg og lot seg trøste, forteller Hank i boka.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor