Turboneger-gitarist alvorlig syk

Norges største rockeband avlyser Europa-turnéen. Les pressemeldingen her!

Turboneger

RAMMET AV SYKDOM: Gitarist Knut Schreiner (foran) er alvorlig syk. Her sammen med Hertis under bandets Scandinavian Leather-turné i 2003.

Foto: Scanpix

Turbojugend har knapt kommet seg etter sjokkmeldingen om at trommeslager Christer Engen er sparket fra bandet, før bandet på nytt kommer med dramatiske nyheter.

Denne gang er beskjeden til fansen langt alvorligere:

Turboneger / Hell music festival

FRA BERGEN: Turbonegers karismatiske gitarist er født i Bergen, men oppvokst på Harestua.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Gitarist Knut «Euroboy» Schreiner (33), også kjent fra Euroboys/Kåre & The Cavemen, er alvorlig syk.

- Livet snudd på hodet

Turboneger har lagt ut en pressemelding på sine egne hjemmesider og på bandsiden på MySpace, hvor de gjør det klart at turnéen nå er innstilt.

Meldingen sier ingenting om hva slags sykdom det er snakk om for den bergensfødte gitaristen, men antyder at bandet vil gjennomføre turnéen i høst, når Schreiner er blitt frisk igjen.

- Livet mitt er blitt snudd på hodet. Jeg har det bra for øyeblikket, og er for tiden hjemme med familien. Men jeg må gå gjennom behandling i nær fremtid, og vil ikke være i stand til å opptre eller turnere på en god stund, skriver Schreiner på bandets MySpace-sider.

Her er hele pressemeldingen:

«Dear All,

Due to serious illness with Euroboy, Turbonegro will be unable to perform on the forthcoming European Volcom tour.

We will work on rescheduling the dates to some point later in the year.
Euroboy has asked that we relay to you that he is very sorry that he's unable to do the dates, and looks forward to seeing everyone later in the year, when he is well again.

Turboneger

TO BORTE, EN SYK: Chris Summers er sparket, Rune Rebellion sluttet. Nå er gitarist Knut Schreiner alvorlig syk.

Foto: Stian Andersen


We'll do our very best to keep everyone updated as to how he is doing, but would ask that his privacy is respected at this time.

Turbonegro»

Gitar-vegg

Det er ukjent om sykdommen også medfører at Turboneger må avlyse den planlagte jubileumskonserten på Øya-festivalen i sommer. Der skulle det markeres at det er ti år siden bandets mesterverk «Apocalypse Dudes» kom ut. Platen var også den første LP/CD-utgivelsen med gitarist Knut Schreiner.

Han kom opprinnelig inn som erstatter for Pål Bøttger Kjærnes («Pål Pot Pamparius») under «Ass Cobra»-turnéen, men ble værende i bandet da Kjærnes returnerte til Turboneger. Bandet har siden hatt tre gitarister, selv om Kjærnes i perioder har brukt vel så mye tid på tangenter, tamburin og dansing på scenen.

I fjor høst forlot bandets tredje gitarist, Rune «Rebellion» Grønn, bandet for å prioritere familie og jobb.

Den siste endringen i bandet kom for bare kort tid siden, da det ble klart at Christer Engen («Chris Summers») måtte forlate bandet. Han er erstattet av Thomas Dahl, som tidligere har spilt med Schreiner og Turboneger-sjef Thomas Seltzer i bandet The Vikings.

NETT-TV: Turboneger i USA (Lydverket spesial)