Hopp til innhold

Han kan få enda en Oscar

Ryktene sier at den slemme gutten Russell Crowe kan få en ny Oscar, og det for filmen "American Gangster", som har norgespremiere i dag.

Russell Crowe
Foto: JENNIFER GRAYLOCK / AP

Russell Crowe er kjent fra filmer som "Master and Commander", "Cinderella Man" og "A Beautifull Mind". Han regnes blant vår tids store skuespillere og har vunnet Oscar for "Gladiator". Nå svirrer ryktene om enda en oscarnominering, og det for filmen "American Gangster".

Russell Crowe

Russell Crowe og politiet...

Foto: LOUIS LANZANO / AP

Slem gutt

Russell Crowe har lenge nytt tittelen ”filmens slemmeste gutt” og har gjort det meste av typen: offentlig tallerkenknusing, telefonkasting i fylla, barslagsmål og klammeri med lovens lange arm.

Som anerkjent villbasse er det få som regner ham som en åndelig person. Russell overrasker nå verden, pressen og kona med en spirituelle side. Han planlegger å la seg døpe i en alder av 43 år.

Seremonien skal foregå i det byzantiske kapellet han bygget på eiendommen i Australia, til bryllupet med Danielle Spencer.

- Det finnes noe som er større enn oss selv og som driver oss alle. Jeg er villig til å ta et religiøst sprang. Dessuten er det byzantiske kapellet allerede velsignet, vigslet og bruksklart, sier han.

HØR: Helen de Bellis portrettere Russell Crowe.

Vår tids største

Russell Crowe

Russell Crowe holder Oscaren han fikk for beste skuespiller i filmen 'Gladiator'.

Foto: REED SAXON / AP

Ryktene svirrer om enda en oscarnominering for rollen sin i filmen "American Gangsters". Russell Crowe er uten tvil blant vår tids store skuespillere. Det vet han godt selv og har annonsert at han vil donere hjernen sin til medisinsk vitenskap.

Han betrakter seg selv som poet og akademiker.

En uberegnelig fyr

Filmsjefene i Hollywood betrakter ham som vanskelig, lunefull og helt uberegnelig. En fyr som må dulles med og som blir fort fornærmet.

Han er født i New Zealand, vokste opp i Australia og er en etnisk krysning mellom maori på morsiden og norsk på farsiden. Dessuten er han lokal patriot og nekter å bo i Hollywood.

- Jeg flytter dit bare hvis pesten bryter ut i Europa, Australia svelges av en tidebølge og Afrika angripes av Mars, sier Crowe.

Russell Crowe som Richie Roberts.

Russell Crowe som politimannen Richie Roberts.

Foto: Foto/copyright: United International Pictures

Elsker barne-TV

Russell Crowe startet karrieren i TV-serier som Police Rescue og  med en filmrolle i ”Romper Stomper”. Han har uttalt at han har en "hemmelig" lidenskap for barne-TV. Yndlingsshowet er ”Bananas in Pyjamas”.

Russell elsker også rugby og eier faktisk sitt eget lag. I tillegg lider han av handlemani.

- Jeg har svart belte i shopping og burde vel egentlig gå i terapi, sier Crowe.

For tiden er det rollen som pappa som interesserer ham mest.

- Jeg håper mine sønner aldri velger skuespilleryrket. I den bransjen må man tåle massive doser kritikk og skuffelser. Det finnes bedre ting å foreta seg i livet, sier Russell Crowe.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters