NRK Meny
Normal

Gulbrandsen Kyllingspesial

Mattis har kokt sammen denne retten sammen med sin far. Dersom Gulbrandsen kyllingspesial frister, er det bare å prøve seg på denne oppskriften.

Kyllingspesial
Foto: Ellen Marie Steen

GULBRANDSEN KYLLINGSPESIAL

4 personer

4-5 skiver bacon

750 g kyllingfilet (tilsvarer 4-5 kyllingfileter)

2 ss solsikke eller rapsolje

salt og pepper

1 ss paprikapulver

2 gulrøtter

1 brokkoli

200 g ridderost

70 g cashewnøtter eller pinjekjerner

Slik gjør du:

Surr en baconskive rundt hver kyllingfilet, press den hardt rundt slik at den sitter på under steking. Stek kyllingfiletene i solsikkeolje eller rapsolje på sterk varme. Krydre med paprikapulver, salt og pepper på begge sider av kyllingen. Kyllingen er ferdig brunet når den har fått en fin, gyllen farge. Skrell og kutt opp gulrøtter i tynne, lange skiver og legg det som et lag i en ildfast form. Legg kyllingfiletene over gulrøttene. Ta blomstene av brokkolien og kok dem i 1 minutt i en kjele. Legg de ferdigkokte brokkoliblomstene rundt kyllingene. Legg tynne skiver med ridderost over kyllingen og brokkolien, og dryss over cashewnøtter eller pinjekjerner. Stekes i ovn på 200 grader i 25-30 minutter. Pass på at kyllingen er gjennomstekt - altså helt hvit inni.

Gulbrandsen kyllingspesial