NRK Meny
Normal

Gulbrandsen Kyllingspesial

Mattis har kokt sammen denne retten sammen med sin far. Dersom Gulbrandsen kyllingspesial frister, er det bare å prøve seg på denne oppskriften.

Kyllingspesial
Foto: Ellen Marie Steen

GULBRANDSEN KYLLINGSPESIAL

4 personer

4-5 skiver bacon

750 g kyllingfilet (tilsvarer 4-5 kyllingfileter)

2 ss solsikke eller rapsolje

salt og pepper

1 ss paprikapulver

2 gulrøtter

1 brokkoli

200 g ridderost

70 g cashewnøtter eller pinjekjerner

Slik gjør du:

Surr en baconskive rundt hver kyllingfilet, press den hardt rundt slik at den sitter på under steking. Stek kyllingfiletene i solsikkeolje eller rapsolje på sterk varme. Krydre med paprikapulver, salt og pepper på begge sider av kyllingen. Kyllingen er ferdig brunet når den har fått en fin, gyllen farge. Skrell og kutt opp gulrøtter i tynne, lange skiver og legg det som et lag i en ildfast form. Legg kyllingfiletene over gulrøttene. Ta blomstene av brokkolien og kok dem i 1 minutt i en kjele. Legg de ferdigkokte brokkoliblomstene rundt kyllingene. Legg tynne skiver med ridderost over kyllingen og brokkolien, og dryss over cashewnøtter eller pinjekjerner. Stekes i ovn på 200 grader i 25-30 minutter. Pass på at kyllingen er gjennomstekt - altså helt hvit inni.

Gulbrandsen kyllingspesial

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz