Hopp til innhold

God mat til under hundrelappen

Christian Strand ville gjerne finne ut om det var mulig å lage et gourmetmåltid med hovedrett og dessert for en hundrelapp. Derfor kontaktet han mesterkokken Omar Viset til å hjelpe seg.

Middag til en hundrelapp
Foto: NRK

Det er mange som tyr til Fjordland eller enkel Toro på pakke hvis man skal lage mat til seg selv, spesielt hvis man er student, singel, enslig eller pendler. Enkelte ganger er også lommeboken ganske tom, og man tror man ikke har mulighet til å unne seg en godbit i hverdagen. Christian Strand ville gjerne finne ut om det var mulig å lage et gourmetmåltid med hovedrett og dessert for en hundrelapp. Derfor kontaktet han mesterkokken Omar Viset til å hjelpe seg, og kanskje ble det litt igjen til å by en ekstra over på en smakebit...!

 

Se innslagene her: del 1 del 2 og  del 3

 

Baconbakt kyllingbryst servert med råstekte løkpoteter og sauterte grønnsaker

 

Dette trenger du:

2 kyllingfileter

1 pakke bacon

1 fedd hvitløk

kvernet sort pepper

olje til steking

1 paprika

1 fennikel

300 g poteter

1 løk

salt og pepper

olje til steking

 

 

Slik gjør du:

”Pakk” kyllingfiletene inn i baconstrimlene, og stek dem brune i stekepanna med litt olivenolje, og en hvitløksfedd som er grovhakket. Sett så stekepanna med kyllingbrystene inn i ovnen på 150 C, og la dem trekke ferdig der, ca 15 minutter.

Vask potetene og skjør dem i tynne skiver, ca 3-4 mm, og stek dem i en vid stekepanne i litt olje. Når potetene begynner å bli gyldne. Skrell, og skjør løken i skiver, og ha i panna med potetene når de har stekt noen minutter, og begynt å bli gyldne. La det hele steke til poteten er møre, og tilsett så lit finhakket estragon, eller andre friske urter som du har på kjøkkenet.

Rens paprika, og del i strimler. Varm opp olje med litt smør i en stekepanne, og ha så grønnsakene i, og la dem steke til de er møre, men fremdeles litt ”crispy”..

Ta så ut kyllingfiletene ut av panna, og la den hvile på skjærefjølen i et par minutter. Hell så fløte i stekepanna med stekesjyet, og la det koke litt inn, så du får en fin kremet saus. Skjær så kyllingfiletene i skiver, og anretter på tallerkenen sammen med grønnsakene og potetene, og topp det hele med sausen.

 

 

Kanelbakt Aromaeple med pisket krem

 

Dette trenger du: 

1 aromaeple (eller et annet eple du liker)

1 ts sukker

1 ts kanel

1-2 ts smør

1 dl kremfløte

 

Slik gjør du:

Ta ut kjernehuset på eplet og sett det i en ildfast form. Fyll hullet etter kjernehuset med smør. Dryss sukker og kanel over eplet, og i hullet med smør. Sett i ovnen på 150 C. La eplet bake i ca 20 minutter. Under stekingen kan du gjerne helle smør/sukkersausen over eplet igjen noen ganger.. så smaken fordeler seg godt i eplet.

Pisk fløten til fin krem, og anrett på eplet etter at det har stått ute og kjølt seg litt ned.

 

En herlig middag for 2... for 100 kroner... VELBEKOMME.... !!!!

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.