NRK Meny
Normal

God mat til under hundrelappen

Christian Strand ville gjerne finne ut om det var mulig å lage et gourmetmåltid med hovedrett og dessert for en hundrelapp. Derfor kontaktet han mesterkokken Omar Viset til å hjelpe seg.

Middag til en hundrelapp
Foto: NRK

Det er mange som tyr til Fjordland eller enkel Toro på pakke hvis man skal lage mat til seg selv, spesielt hvis man er student, singel, enslig eller pendler. Enkelte ganger er også lommeboken ganske tom, og man tror man ikke har mulighet til å unne seg en godbit i hverdagen. Christian Strand ville gjerne finne ut om det var mulig å lage et gourmetmåltid med hovedrett og dessert for en hundrelapp. Derfor kontaktet han mesterkokken Omar Viset til å hjelpe seg, og kanskje ble det litt igjen til å by en ekstra over på en smakebit...!

 

Se innslagene her: del 1 del 2 og  del 3

 

Baconbakt kyllingbryst servert med råstekte løkpoteter og sauterte grønnsaker

 

Dette trenger du:

2 kyllingfileter

1 pakke bacon

1 fedd hvitløk

kvernet sort pepper

olje til steking

1 paprika

1 fennikel

300 g poteter

1 løk

salt og pepper

olje til steking

 

 

Slik gjør du:

”Pakk” kyllingfiletene inn i baconstrimlene, og stek dem brune i stekepanna med litt olivenolje, og en hvitløksfedd som er grovhakket. Sett så stekepanna med kyllingbrystene inn i ovnen på 150 C, og la dem trekke ferdig der, ca 15 minutter.

Vask potetene og skjør dem i tynne skiver, ca 3-4 mm, og stek dem i en vid stekepanne i litt olje. Når potetene begynner å bli gyldne. Skrell, og skjør løken i skiver, og ha i panna med potetene når de har stekt noen minutter, og begynt å bli gyldne. La det hele steke til poteten er møre, og tilsett så lit finhakket estragon, eller andre friske urter som du har på kjøkkenet.

Rens paprika, og del i strimler. Varm opp olje med litt smør i en stekepanne, og ha så grønnsakene i, og la dem steke til de er møre, men fremdeles litt ”crispy”..

Ta så ut kyllingfiletene ut av panna, og la den hvile på skjærefjølen i et par minutter. Hell så fløte i stekepanna med stekesjyet, og la det koke litt inn, så du får en fin kremet saus. Skjær så kyllingfiletene i skiver, og anretter på tallerkenen sammen med grønnsakene og potetene, og topp det hele med sausen.

 

 

Kanelbakt Aromaeple med pisket krem

 

Dette trenger du: 

1 aromaeple (eller et annet eple du liker)

1 ts sukker

1 ts kanel

1-2 ts smør

1 dl kremfløte

 

Slik gjør du:

Ta ut kjernehuset på eplet og sett det i en ildfast form. Fyll hullet etter kjernehuset med smør. Dryss sukker og kanel over eplet, og i hullet med smør. Sett i ovnen på 150 C. La eplet bake i ca 20 minutter. Under stekingen kan du gjerne helle smør/sukkersausen over eplet igjen noen ganger.. så smaken fordeler seg godt i eplet.

Pisk fløten til fin krem, og anrett på eplet etter at det har stått ute og kjølt seg litt ned.

 

En herlig middag for 2... for 100 kroner... VELBEKOMME.... !!!!

 

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.