NRK Meny
Normal

Glee-stjerne døde av overdose

Den kanadiske skuespilleren Cory Monteith døde av en overdose heroin og alkohol, viser obduksjonsrapporten.

Skuespilleren er best kjent som Finn Hudson i TV-serien Glee.

Monteith ble funnet død på et hotellrom i Vancouver lørdag formiddag lokal tid. Kanadiske myndigheter kunngjør tirsdag kveld at han døde av «en blandet narkotikagift som involverer heroin og alkohol».

– Per nå er det ingenting som tyder på at Monteiths død var noe annet enn en tragisk ulykke, heter det i kunngjøringen.

Monteith ble bare 31 år. Bekymringsmeldingen om Monteith kom da han ikke sjekket ut av hotellrommet i tide lørdag. Han ble senere funnet død da ambulansepersonell rykket ut etter en nødmelding.

Skuespilleren var åpen om sine rusproblemer som han har slitt med i flere år. Han ble første gang lagt inn på rehabilitering som 19-åring.

Til magasinet Parade uttalte Monteith i 2011 at «han var heldig som fortsatt var i live».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Cory Monteith

En kvinne legger ned blomster utenfor Fairmont Pacific Rim Hotel i Vancouver der stjernen Cory Monteith ble funnet død lørdag.

Foto: ANDY CLARK / Reuters

Avrusning i april

Twitter-kontoen sin presenterte Monteith seg som en «høyreist, rar, kanadisk, skuespiller, trommeslager, person».

Monteith ble sist lagt inn til rusavenning i april i år og ba via en talsperson om å få være i fred mens han kjempet seg ut av avhengigheten.

Karakteren til Monteith, Finn Hudson, er en amerikansk high school-fotballspiller som risikerer statusen og populariteten sin ved å bli med i glee-klubben, et show-kor med de upopulære og utstøtte på skolen.

Første sesong av TV-serien ble nominert til en rekke priser, blant annet 19 Emmy Awards og fire Golden Globe. I 2010 vant den Golden Globe-statuetten for beste TV-serie i kategorien musikal eller komedie.

Monteith har også hatt mindre roller i filmer som Final Destination 3, Whisper, og gjesteroller i blant andre TV-seriene Smallville, Supernatural og Stargate Atlantis.

Flere kulturnyheter