Hopp til innhold

Glee-stjerne døde av overdose

Den kanadiske skuespilleren Cory Monteith døde av en overdose heroin og alkohol, viser obduksjonsrapporten.

Skuespilleren er best kjent som Finn Hudson i TV-serien Glee.

Monteith ble funnet død på et hotellrom i Vancouver lørdag formiddag lokal tid. Kanadiske myndigheter kunngjør tirsdag kveld at han døde av «en blandet narkotikagift som involverer heroin og alkohol».

– Per nå er det ingenting som tyder på at Monteiths død var noe annet enn en tragisk ulykke, heter det i kunngjøringen.

Monteith ble bare 31 år. Bekymringsmeldingen om Monteith kom da han ikke sjekket ut av hotellrommet i tide lørdag. Han ble senere funnet død da ambulansepersonell rykket ut etter en nødmelding.

Skuespilleren var åpen om sine rusproblemer som han har slitt med i flere år. Han ble første gang lagt inn på rehabilitering som 19-åring.

Til magasinet Parade uttalte Monteith i 2011 at «han var heldig som fortsatt var i live».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Cory Monteith

En kvinne legger ned blomster utenfor Fairmont Pacific Rim Hotel i Vancouver der stjernen Cory Monteith ble funnet død lørdag.

Foto: ANDY CLARK / Reuters

Avrusning i april

Twitter-kontoen sin presenterte Monteith seg som en «høyreist, rar, kanadisk, skuespiller, trommeslager, person».

Monteith ble sist lagt inn til rusavenning i april i år og ba via en talsperson om å få være i fred mens han kjempet seg ut av avhengigheten.

Karakteren til Monteith, Finn Hudson, er en amerikansk high school-fotballspiller som risikerer statusen og populariteten sin ved å bli med i glee-klubben, et show-kor med de upopulære og utstøtte på skolen.

Første sesong av TV-serien ble nominert til en rekke priser, blant annet 19 Emmy Awards og fire Golden Globe. I 2010 vant den Golden Globe-statuetten for beste TV-serie i kategorien musikal eller komedie.

Monteith har også hatt mindre roller i filmer som Final Destination 3, Whisper, og gjesteroller i blant andre TV-seriene Smallville, Supernatural og Stargate Atlantis.

Kulturstrøm

 • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

  Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

  «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

  «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

  Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

  Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

  Cezinando på Kadetten 2022
  Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3
 • Blir den største i Noreg i sommar

  Tons of Rock har alt seld over 130.000 billettar til festivalen i juni. Festivalsjef Jarle Kvåle er overtydd om at dei kjem til å selge alle billettane på kort tid. Dermed vil rockefestivalen på Ekebergsletta bli det største kulturarrangementet i Noreg i år.