Hopp til innhold

Gjorde Kari Bremnes forbanna

Tore Sagen trodde han skulle være morsom, men han ga i stedet Kari Bremnes uønsket seksuell oppmerksomhet.

Gjorde Kari Bremnes forbanna

Tore Sagen fikk Kari Bremnes til å tenne på alle plugger da han skulle introdusere henne under Bodøs 200 års jubileum.

Foto: NRK og NTB

Det er i «Tore Sagens podkast» at Sagen kommer med innrømmelsen.

Hovedtema i podkasten er metoo. Her kommer Tore på den selvopplevde situasjonen da han skulle introdusere Kari Bremnes under Bodøs 200-årsjubileum for fire år siden.

Ny tid etter metoo

– Det var ikke engang morsomt! Men, jeg sa noe sånt som at: «Mange mener det er Guri Schanke og Inger Lise Rypdal som er Norges deiligste damer over 50 år. Det er feil! Det er Kari Bremnes!», gjenforteller Tore Sagen før han fortsetter:

– Kari ble så forbanna på meg! Hun kom bort til meg etterpå, tett opp i fjestet mitt og ga klar beskjed om at det der ikke var greit. Hun sa rett og slett at dette var noe av det verste hun hadde opplevd, mimrer han.

Tore Sagen innser selv at han har forandra syn på hvordan man snakker om kvinner etter metoo. Det er blitt en forandring i ordskiftet.

– Der og da var det helt uforståelig for meg at hun reagerte på det. Jeg tenkte ikke at jeg dreit på draget. Men, når jeg ser tilbake på det nå blir jeg bare så utrolig flau. Det er både teit og utrolig merkelig å si noe sånt. Tanken var at det skulle være et kompliment til henne. Noe det absolutt ikke ble.

Hør «Tore Sagens podkast» her!

Drittsekker gir seg ikke

Gjesten i metoo-episoden i «Tore Sagens podkast» er forfatter og forsker, Hannah Helseth, som har spesialisert seg på seksuell vold. Når hun hører Tore Sagen fortelle om sitt feiltrinn hyller hun responsen til Kari Bremnes. Grunnen er at en kvinne som opplever dette vanligvis bare vil le av hele situasjonen, fordi hun blir usikker. Det gjorde ikke Bremnes.

Hannah Helseth mener vi må snakke mer om hvordan menn oppfører seg overfor kvinner. Her sammen med Tore Sagen som ikke skjønte at han gikk over streken.

Hannah Helseth mener vi må snakke mer om hvordan menn oppfører seg overfor kvinner. Her sammen med Tore Sagen som ikke skjønte at han gikk over streken.

Foto: Rune Lind/NRK

– Heldigvis er Kari Bremnes trygg i seg selv, og lar ikke slike ting passere uten å si klart ifra at dette ikke er greit.

Det er nettopp slike episoder vi må snakke mer om, mener Helseth. Fordi vi har alle gjort ting vi helst ikke skriver opp i skryteboka.

Det er et skille mellom å drite seg ut og å være drittsekk.

– Her tenker jeg at metoo har gjort noe veldig bra. Det er et skille mellom å drite seg ut og å være drittsekk. Bommer du på oppførselen din én gang er det på en måte greit. Men, en drittsekk insisterer på å fortsette, og gjør det mer enn gjerne igjen og igjen.

Husker det godt

Det er ikke vanskelig for Kari Bremnes å komme på episoden med Tore Sagen. Fordi, da hun stod klar for å gå ut på scenen trodde hun virkelig ikke sine egne ører.

Jeg ble selvfølgelig forbannet

Kari Bremnes

– Morsomt at han faktisk tar selvkritikk på den der. Meget bra! Jeg husker det godt. Jeg skulle ut på scenen med flere tusen publikummere, musikerne mine og jeg var klare - og ikke minst fokuserte. Og så introduseres jeg altså på kjønn, alder og grad av deilighet. Er det mulig? Det var helt ute og jeg ble selvfølgelig forbannet.

Å la introduksjon til Tore Sagen passere var ikke et alternativ for den folkekjære artisten.

– Å si ifra var en no-brainer for meg. Men, heldigvis er jeg ikke langsint, smiler hun.

Kulturstrøm