NRK Meny
Normal

– Gud, den låten er fæl!

I lørdagens «Litt av et liv» avslører Anne-Kat Hærland at «Nytt på nytt»-vignetten var én av grunnene til at hun forlot programmet etter åtte år.

Video Nytt på nytt-gutta synger for Anne-Kat

13 år etter 'Nytt på nytt'-slakten i Dagbladet har Jon Almaas og Knut Nærum laget en egen 'Nytt på nytt'-sang spesielt for Anne-Kat Hærland. Se videoen her!

– Gud, den låten er fæl! Når man må høre den om og om igjen hver bidige uke i åtte år, går man til slutt lei, forteller Anne-Kat Hærland.

Som takk for sist gikk derfor ikke Jon Almaas og Knut Nærum glipp av sjansen til å «hylle» deres tidligere komikerkollega med en selvskrevet sang som går over nettopp denne melodien. Se video øverst i artikkelen!

Les også: Denne videoen fikk Bjarne Brøndbo til å gråte

Nett-TV: Se forrige ukes «Litt av et liv» med Bjarne Brøndbo her

Selv om hun i 2007 gikk lei, ønsker Hærland å understreke at hun til tross for exiten fortsatt er glad i sine gamle kolleger, og at hun «skylder det programmet alt».

– Jeg er bare ikke noe god til å holde på med ting i lengre tid. «Nytt på nytt» er det lengste forholdet jeg har hatt noen gang, avslører komikeren.

Les også: Anne Kat.: – Rosabloggere har mer makt enn meg

(Artikkelen fortsetter under bildet)

mageplask

Dagbladets anmelder hadde ingen tro på NRKs nye humorkonsept «Nytt på nytt», og ba folk styre unna.

Foto: Faksimile: Dagbladet

Gråt etter avisslakt

I lørdagens «Litt av et liv» avslører også Anne-Kat Hærland at hun gråt da Dagbladet slaktet «Nytt på nytt»-premieren. Komikeren stengte seg inne i leiligheten resten av helgen i frykt for publikums reaksjoner.

Hærland er kjent for sine mange standup-show, samt flere vellykkede, men også noen mindre vellykkede, programmer på TV. Skal vi tro daværende Dagbladet-anmelder Håkon Moslet, kunne «Nytt på nytt» havnet i sistnevnte kategori.

Hærland var fast paneldeltager i Norges mest sette humorprogram i åtte år, men innrømmer overfor programleder Nadia Hasnaoui at troen på suksess ikke var like stor etter «Nytt på nytt»-premieren i 1999.

Les også: Moslet: – Det blir jo komisk i ettertid

– Jeg husker at prosjektleder Guri Skavlan ringte til Dagbladet-desken etter opptak og spurte om vi kunne få tilsendt anmeldelsen før avisen gikk i trykken. «Er du helt sikker på at du vil se den nå?», var svaret hun fikk, forteller Hærland.

– Da fikk vi jo det første hintet om at det kanskje ikke gikk så bra. Det var så forferdelig. Jeg begynte å grine da faksen med totalslakten kom, og jeg gråt og gråt.

Les også: – Får jeg kjenne?

Hylles av statsministeren

Anne-Kat Hærland og Eyvind Hellstrøm i "Litt av et liv"

Eyvind Hellstrøm og Anne-Kat Hærland ble gode venner da de lagde kokebok sammen.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

«Heretter er det bare å holde seg langt unna NRK1 på en sen fredagskveld», startet anmeldelsen med. Dagbladets Håkon Moslet spådde ingen lysende fremtid for «Nytt på nytt», og særlig Anne-Kat fikk gjennomgå. Komikeren svarte med å stenge seg inne i leiligheten til helgen var over.

– Men det gikk jo bra. Nå jobber han i P3 og tjener mye mindre enn meg.

Både statsminister Jens Stoltenberg og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm er blant gjestene som møter opp for å hylle komikeren i lørdagens program av «Litt av et liv», som sendes på NRK1 lørdag 5. mai klokken 21.25.

Alex Rosén, Anne-Kat Hærland, Thomas Seltzer og Nadia Hasnaoui, "Litt av et liv"

Alex Rosén og Thomas Seltzer deltar også i programmet, og snakker om sitt forhold til Anne-Kat Hærland.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.