NRK Meny
Normal

Anne Kat.: – Rosabloggere har mer makt enn meg

Norges humordronning, Anne Kat. Hærland, trekker fram rosabloggere og statsministerens kontor når det blir snakk om makt.

Lyngbø og Hærlands big bang

– I forhold til rosabloggerne har jeg ingen makt, sier Anne Kat., som er aktuell i en ny sesong med «Lyngbø og Hærlands big bang».

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hva er makt? Hvordan får man det, og hvordan beholder man den? Det ville Anne Kat. Hærland finne ut.

Knisete med Stoltenberg

Temaet førte komikeren til kontoret til landets kanskje mektigste person; statsminister Jens Stoltenberg.

– Det var veldig stas. Jeg ble veldig knisete og spent, men det gikk veldig bra. Jeg tror det var greit for han også, fordi han visste at han ikke ville bli angrepet. Egentlig burde jeg muntret ham opp et kvarter hver morgen. Gitt ham et lass med positive ting. Alle hadde hatt godt av det!

Resultatet får du se i første episode av det som er foreløpig siste sesong av «Lyngbø og Hærlands big bang».

Se en smakebit fra da Anne Kat. møtte Jens Stoltenberg:

Video 17061a65-66e6-463b-b0c8-1add959862a6.jpg

– Skulle du ikke ønske vi hadde diktatur i fem minutter så du fikk gjort noe? spør Anne Kat. Statsministeren i dette intervjuet.

Selv mener komikeren, som blir kalt Norges Humordronning, at hun ikke har spesielt mye makt.

– I forhold til rosabloggerne har jeg ingen makt. Eller, mye mer fysisk makt, men det er det. De tjener jo tusenvis av kroner på å få andre jenter til å kjøpe sjampo. Så lenge jeg har makt over meg selv, er alt helt i orden. Noe annet ville vel vært usunt, tror komikeren.

Får smake pisken

Big Bang

Anne Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø skal også lære mer om frykt, vinnere og tapere, ekstase, forfengelighet, etikk og moral, og familie og venner.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

– Vi var av og til litt vage i forrige sesong. Nå ønsket vi å snakke om veldig tydelige tema. Sånn sett er makt fint, tydelig og interessant, sier Hærland til NRK.no.

I forrige sesong fikk medprogramleder Dagfinn Lyngbø føle på hvordan det er å føde.

VIDEO:

Her føder Dagfinn Lyngbø.

Denne gangen er det historiker Marlen Ferrer i panelet som får smake pisken.

– Vi utsetter henne for det hun frykter aller mest. Det er grusomt for henne og utrolig morsomt for oss andre, sier komikeren.

Hun mener denne sesongen bedre enn den forrige, fordi panelet kjenner hverandre bedre.

– Sånn er det jo med alt som får gå i mer enn et par programmer. Bare se på første episode av Seinfeld, den er jo helt rar. Elaine er jo ikke med, engang.

Ingen ny sesong

Høsten 2012 er Hærland tilbake på scenen med nytt stand-up show. Det gjør at det ikke blir flere sesonger av «Lyngbø og Hærlands Big Bang» med det første.

– Det er et for morsomt program til at vi vil begrave det. Vi lærer jo massevis, og får svar på alle spørsmål vi lurer på. Og så er det morsomt å jobbe med Dagfinn, det er som å gå på jobb med kompisen din hver dag. Jeg kan til og med fleipe om at han er skalla uten at han blir sur, sier Hærland og ler høyt.

«Lyngbø og Hærlands Big Bang» ser du på NRK1 fredag klokken 20.05.

Flere kulturnyheter