Hopp til innhold

Freddy Kalas får delta i MGP med nytt refreng

Freddy Kalas sto i fare for å bli kastet ut av Melodi Grand Prix, men får nå fortsette med låten «Feel Da Rush».

Freddy Kalas

Freddy Kalas skriver om refrenget på låten han skal delta med i MGP, og gir den samtidig et nytt navn.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Freddy Kalas skulle etter planen delta i Melodi Grand Prix med låten «Happy Rush», men problemet er at refrenget ligner veldig på en låt han lagde i 2011, ved navn «Cannabus».

I reglene heter det at alle MGP-bidrag må være 100 prosent originalt materiale. Dermed holdt Melodi Grand Prix-ledelsen krisemøte onsdag kveld etter at det ble kjent at artistens MGP-bidrag ligner for mye på en tidligere låt han har laget.

Fikk hjemmelekse

Freddy Kalas og Jan Fredrik Karlsen

Jan Fredrik Karlsen sier at Freddy Kalas fikk ett døgn på seg til å skrive et nytt refreng.

Foto: Stig Karlsen

Nå er det klart at Freddy Kalas, alias Fredrik Auke, fortsatt får delta i MGP, men han må skrive om låten sin.

– I går fikk Freddy i oppgave å skrive nytt refreng til låten på ett døgn, og det har han gjort. Vi har fått et enda fetere refreng, og det var stor jubel da vi hørte låten «Feel Da Rush», sier MGP-general Jan Fredrik Karlsen til NRK.

Freddy Kalas sier at det ikke var meningen å jukse, og at de ikke tenkte på at det var et problem at låten «Happy Rush» hadde samme refreng som en annen låt. Det de ønsket, var å gjøre noe de hadde laget enda bedre, sier han.

– Vi ble litt stressa i går, men tok en runde i studio i dag, og mener resultatet ble bra, sier han.

Speiler bredden

Karlsen sier at han forventer at det kan bli bråk etter at Freddy Kalas fikk en ny sjanse.

– Bare bring it on, jeg skal ta den diskusjonen. Bredden er utrolig viktig når vi skal fylle et to og en halv time langt show, og vi mener at ingen representerer den brede populærungdomskulturen bedre enn Freddy, sier Karlsen.

Låten «Happy Rush» er skrevet og komponert av Broiler-duoen Simen Auke og Mikkel Christiansen, Trond Opsahl, Christoffer Huse og Freddy Kalas selv.

I tre år la Freddy vokal for lillebror Simen Auke og Mikkel Christiansen i Broiler, men slo igjennom i 2014 med afterski-hiten «Pinne For Landet».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.