Freddy Kalas får delta i MGP med nytt refreng

Freddy Kalas sto i fare for å bli kastet ut av Melodi Grand Prix, men får nå fortsette med låten «Feel Da Rush».

Freddy Kalas

Freddy Kalas skriver om refrenget på låten han skal delta med i MGP, og gir den samtidig et nytt navn.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Freddy Kalas skulle etter planen delta i Melodi Grand Prix med låten «Happy Rush», men problemet er at refrenget ligner veldig på en låt han lagde i 2011, ved navn «Cannabus».

I reglene heter det at alle MGP-bidrag må være 100 prosent originalt materiale. Dermed holdt Melodi Grand Prix-ledelsen krisemøte onsdag kveld etter at det ble kjent at artistens MGP-bidrag ligner for mye på en tidligere låt han har laget.

Fikk hjemmelekse

Freddy Kalas og Jan Fredrik Karlsen

Jan Fredrik Karlsen sier at Freddy Kalas fikk ett døgn på seg til å skrive et nytt refreng.

Foto: Stig Karlsen

Nå er det klart at Freddy Kalas, alias Fredrik Auke, fortsatt får delta i MGP, men han må skrive om låten sin.

– I går fikk Freddy i oppgave å skrive nytt refreng til låten på ett døgn, og det har han gjort. Vi har fått et enda fetere refreng, og det var stor jubel da vi hørte låten «Feel Da Rush», sier MGP-general Jan Fredrik Karlsen til NRK.

Freddy Kalas sier at det ikke var meningen å jukse, og at de ikke tenkte på at det var et problem at låten «Happy Rush» hadde samme refreng som en annen låt. Det de ønsket, var å gjøre noe de hadde laget enda bedre, sier han.

– Vi ble litt stressa i går, men tok en runde i studio i dag, og mener resultatet ble bra, sier han.

Speiler bredden

Karlsen sier at han forventer at det kan bli bråk etter at Freddy Kalas fikk en ny sjanse.

– Bare bring it on, jeg skal ta den diskusjonen. Bredden er utrolig viktig når vi skal fylle et to og en halv time langt show, og vi mener at ingen representerer den brede populærungdomskulturen bedre enn Freddy, sier Karlsen.

Låten «Happy Rush» er skrevet og komponert av Broiler-duoen Simen Auke og Mikkel Christiansen, Trond Opsahl, Christoffer Huse og Freddy Kalas selv.

I tre år la Freddy vokal for lillebror Simen Auke og Mikkel Christiansen i Broiler, men slo igjennom i 2014 med afterski-hiten «Pinne For Landet».

Kulturstrøm

 • All By Myself med KORK

  KORK gjør sitt beste for å holde motet oppe når de ikke kan møtes på spillekontoret.

  Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?
 • Sangeren Bill Withers er død

  Den amerikanske sangeren og komponisten som blant annet sto bak låten «Ain't No Sunshine» er død, 81 år gammel. Withers døde av hjerteproblemer tidligere denne uken.

  Bill Withers
  Foto: Reed Saxon / NTB/Scanpix
 • Mediegiganter sammen mot korona

  BBC Global News, CNN International og Euronews går sammen i kampen mot den globale helsekrisen. De donerer gratis sendetid til informasjon om koronasmitten som til sammen når over 800 millioner mennesker, skriver CNN. Sendetiden gis til større flerspråklige organisasjoner og helsemyndighetersom vil beskytte befolkningen og hjelpe til med å stoppe spredningen av koronaviruset.