Hopp til innhold

Freddy Kalas får fortsette i MGP

Melodi Grand Prix-ledelsen holdt krisemøte i kveld etter at det ble kjent at artistens MGP-bidrag ligner for mye på en tidligere låt han har laget.

Freddy Kalas

Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, sto i fare for å bli ekskludert fra Melodi Grand Prix.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Jan Fredrik Karlsen

MGP-general Jan Fredrik Karlsen slår fast at Freddy Kalas får delta i Melodi Grand Prix.

Foto: Oddvin Aune, NRK

I går ble det kjent hvilke ti artister som skal forsøke å vinne Norges største musikkonkurranse, MGP, i Oslo Spektrum 27. februar. En av deltakerne er Freddy Kalas, som skulle delta med låten «Happy Rush».

Men tidligere i ettermiddag ble det kjent at låten er svært lik en russelåt han lagde i 2011, ved navn «Cannabus». Dette førte til krisemøte, i og med at alle MGP-bidrag må være 100 prosent originalt materiale.

Allerede i går ble likheten mellom de to låtene påpekt på MGPs Instagram-konto.

Kalas, som egentlig heter Fredrik Auke, sto dermed i fare for å bli diskvalifisert fra konkurransen.

MGPs instagramkonto

Likheten mellom «Happy Rush» og «Cannabus» ble påpekt på MGPs Instagram-konto i går.

Foto: Skjermdump

Får fortsette

Men etter møtet kunne MGP-general Jan Fredrik Karlsen slå fast at Freddy Kalas får fortsette i konkurransen. Men hva han skal delta med, blir ikke kjent før torsdag.

– Vi har hatt et godt og oppklarende møte. Det var en uheldig situasjon som alle var innstilte på å finne en løsning på. Freddy Kalas kommer til å være med, men hva som kommer, det får dere vite i morgen klokka 18.

– Hvorfor ble ikke dette fanget opp tidligere?

– Det var ikke tilsiktet å lage noe som folk ikke skulle få informasjon om og å føre noen bak lyset, men jeg kan kommentere dette nærmere i morgen, sier Karlsen, som tidligere på ettermiddagen slo fast at refrengene på de to sangene er «klin like».

Afterski-hit

Låten «Happy Rush» er skrevet og komponert av Broiler-duoen Simen Auke og Mikkel Christiansen, Trond Opsahl, Christoffer Huse og Freddy Kalas selv.

I tre år la Freddy vokal for lillebror Simen Auke og Mikkel Christiansen i Broiler, men slo igjennom i 2014 med afterski-hiten «Pinne For Landet».

Hør de to låtene her og bedøm selv:

Freddy Kalas i MGP 2016

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.