Mynteørret i skinkeslør
Dette trenger du til fire personer:
Ca. 800 g ørretefilet, helst den tykkeste delen på fileten, loin
4 store tynne skiver spekeskinke
1 liten bunt flatpersille
1 liten håndfull mynteblader
50 g mandler, gjerne ristede
2 hvitløkfedd
1 dl olivenolje
Revet skall av 1 liten sitron
Salt og kvernet pepper
Litt olje til smøring
Grovhakk mandler og hvitløkfedd.
Slik gjør du:
Ha det i en hurtigmikser sammen med persille, mynte og olivenolje.
Kjør det til en grov masse. Bland inn revet sitronskall og smak til med salt og pepper. Del fisken i 4 jevne stykker og krydre lett med salt og pepper.
Legg en skje "myntepesto" på hvert fiskestykke og pakk de inn i en skive spekeskinke.
Smør en ildfast form med litt olje og legg fiskepakkene over i formen. Stek laksen ved 225 grader i 12-15 minutter.
Server myntelaksen med f.eks. stekt squash, smørstekt blomkål og brokkoli eller stekt asparges.
Poteter i alle varianter passer også.
Tips:
Bytt ut spekeskinke med pancetta, italiensk sidefleks.
"Myntepestoen" kan erstattes med vanlig pesto.