NRK Meny
Normal

Fisk + gris = Sant?

Kombiner det beste fra sjø og land!

Mynteørret med skinkeslør
Foto: Marie Melgård / NRK

Mynteørret i skinkeslør

Dette trenger du til fire personer:

Ca. 800 g ørretefilet, helst den tykkeste delen på fileten, loin

4 store tynne skiver spekeskinke

1 liten bunt flatpersille

1 liten håndfull mynteblader

50 g mandler, gjerne ristede                                  

2 hvitløkfedd

1 dl olivenolje

Revet skall av 1 liten sitron

Salt og kvernet pepper

Litt olje til smøring

Grovhakk mandler og hvitløkfedd.

Mynteørret med skinkeslør
Foto: Marie Melgård / NRK

Slik gjør du:

Ha det i en hurtigmikser sammen med persille, mynte og olivenolje.

Kjør det til en grov masse. Bland inn revet sitronskall og smak til med salt og pepper. Del fisken i 4 jevne stykker og krydre lett med salt og pepper.

Legg en skje "myntepesto" på hvert fiskestykke og pakk de inn i en skive spekeskinke.

Smør en ildfast form med litt olje og legg fiskepakkene over i formen. Stek laksen ved 225 grader i 12-15 minutter.

Server myntelaksen med f.eks. stekt squash, smørstekt blomkål og brokkoli eller stekt asparges.

Poteter i alle varianter passer også.

 Tips:

Bytt ut spekeskinke med pancetta, italiensk sidefleks.

"Myntepestoen" kan erstattes med vanlig pesto.