Festivalkrigen er i gang

Nå viser det seg at Quartfestivalen krasjer med Roskilde. Hvilken festival velger du i 2007?

Preple, DumDum Boys, Øya, 2006
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Rapperen Kanye West fra USA på scenen under Quartfestivalen, 2006.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Les også: Hovefestivalen endrer dato

Les også: Sju navn klare for Øya

De store musikkfestivalene i Skandinavia er allerede godt i gang med planleggingen. Neste års Quartfestival blir arrangert 3.-7. juli. Roskilde Festival '07 finner sted i perioden 5.-8. juli, med fire dages oppvarming fra 1. juli.

Direkte konkurranse

Det betyr at tre av dagene på Roskilde kommer i direkte konkurranse med Quartfestivalen, mens den nye Hovefestivalen i Arendal blir arrangert uka før.

Den første meldingen fra Roskilde Festival 2007 sier at 75.000 billetter nå er lagt ut for salg.

Samtidig meldes det at det kommer en stor, ny scene på Idrettsplassen i Kristiansand under Quart.

- Hakket større

- Med plass til drøye 15.000 mennesker, ligger alt til rette for at artistene blir til og med hakket større i år enn noen gang, skriver arrangørene i en pressemelding.

Fra før er det også klart at Øyafestivalen allerede er klar med sju band . Både Anja Garbarek, BigBang, Pleasure, Bloodlights, Amulet, New Violators og Shit City er booket inn og skal spille i Middelalderparken til sommeren.

Utsolgt på rekordtid

Som i fjor gikk årets julekampanje med billige Øya-pass unna på rekordtid. Det begrensa antallet billetter festivalen la ut i dag til 1365,- ble revet vekk på kun én time.

Oslo-festivalen vil utvide med én dag, og arrangeres fra 8.- 11. august.

- Utvidelsen vil medføre enda flere artister og enda flere opplevelser for publikum, heter det i en pressemelding.

Kulturstrøm

 • 26,9 millioner til musikk

  Kulturrådet bevilger 26,9 millioner kroner til 227 musikkprosjekter over hele landet.

  45 av prosjektene som har fått tildeling er rettet mot barn og unge, opplyser Kulturrådet.

  – Vi ønsker et større mangfold blant søkerne til arrangørordningen, særlig når det gjelder hvilke publikumsgrupper prosjektene treffer, sier leder i musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte, Jan Ole Otnæs.

  Til sammen er det gitt tilskudd til flere enn 1.350 konserter over hele landet og i utlandet.

 • Artisten R. Kelly kjent skyldig

  Mandag kveld ble den tidligere artisten R. Kelly (54) funnet skyldig i blant annet menneskehandel og seksuelle overgrep. Det skriver Reuters. Rettssaken startet 18. august. Han er også siktet for kidnapping, bestikkelser og tvangsarbeid, samt å ha manipulert og truet til seg sex med mindreårige jenter.

  Juryen, som bestod av sju menn og fem kvinner, har diskutert skyldsspørsmålet siden fredag ettermiddag. Nå som juryen har funnet ham skyldig, risikerer den tidligere artisten flere tiår i fengsel. Han ble dømt skyldig på alle ni tiltalepunkter. R. Kelly hevder selv han er uskyldig.

 • Bronse i VM i kokkekunst

  Even Strandbråten Sørum fra Valdres var med i den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'or i Lyon i Frankrike, eller verdensmesterskapet i kokkekunst. Det norske laget fikk tredjeplass i konkurransen. Innlandet har dermed fått en fersk matmedaljør.