NRK Meny
Normal

Mistet beina i Roskilde

I følge VG Nett skal en 26 år gammel nordmann ha mistet begge beina i en togulykke på vei hjem fra Roskildefestivalen.

Roskilde, Danmark, kart

Det var på jernbanelinja ved Roskilde stasjon ulykken skjedde.

Foto: Google Maps

Les også: Tidenes vanskeligste Roskilde

Alt om Roskildefestivalen 2007!

En 26 år gammel mann fra Stavanger hadde av en eller annen grunn lagt seg ned på skinnegangen mellom København og Roskilde.

Omkring klokka 01 i natt ble han kjørt over av et godstog og fikk begge bena kappet av.

La seg ned på skinnegangen

- Han har av en ukjent grunn lagt seg ned på skinnegangen to til tre kilometer fra festivalområdet, sier i Peder Koch politiet i Midtre Vestsjælland til VG Nett.

Mannen skal ha vært på Roskildefestivalen og ble påkjørt to-tre kilometer fra festivalområdet.

- Vi fikk meldingen 01.48. Da hadde han ligget en stund, sier Koch til Dagbladet.no.

Lå tre kvarter i en grøft

Mannen skal etter ulykken ha klart å slepe seg ned i en grøft, der han ble liggende i omkring tre kvarter før han ble funnet av føreren av et annet tog.

- Vi kan tenke seg at han har gått fra festivalplassen og mot sentrum og Roskilde stasjon. Men vi veit ikke sikkert, for han har ikke blitt avhørt. Vi mener også å tro at han lå på skinnegangen. Om han har lagt seg til å sove eller hva, vet vi ikke. Føreren av toget som kjørte på ham la ikke merke til ham, sier Peder Koch til Dagbladet.no.

Han mistet begge beina i ulykka, men skal være utenfor livsfare.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3