NRK Meny
Normal

Sju navn klare for Øya

Sju artister er allerede klare for neste års Øyafestival.

Anja Garbarek
Foto: Jarl Fr. Erichsen, Erichsen, Jarl Fr.

Pleasure ( Fred Ball )
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Les også: Øya vil bli knutepunkt

Les også: Ingen knutepunktavklaring

Alt om Øya 2006!

Anja Garbarek, BigBang, Pleasure, Bloodlights, Amulet, New Violators og Shit City er allerede booket inn til å spille på neste sommers Øyafestival i Middelalderparken i Oslo.

Utvider med én dag

Festivalen har også bestemt å utvide festivalen fra tre til fire dager, i tillegg til klubbdagen.

- Etter flere år med utsolgt tredagersfestival ønsker vi nå å ta enda et skritt opp. Det vil bli fire fulle festivaldager fra onsdag 8. til lørdag 11. august. Utvidelsen vil medføre enda flere artister og enda flere opplevelser for publikum, heter det i en pressemelding.

Stilmessig hevder festivalen at de i 2007 vil favne like bredt som de har gjort de siste årene med alt fra myk pop til tøffere ting.

Julekampanje

Tradisjonen tro legger festivalen igjen ut et begrenset antall festivalpass til en julekampanje. Disse vil i år koste 1365,- kroner og er i salg fra 1. desember.

På grunn av utvidelsen vil Klubbdagen i 2007 havne på tirsdag 7. august.

 

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: