Fersk makrell med potetsalat

Om sommeren er makrellen fisken fremfor noen. Her er en enkel oppskrift med tilbehør som får tennene til å løpe i vann.

Makrell
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 makrellfileter

12 poteter

1 bunt vårløk

1 glass oliven

1 løk

5 dl olivenolje

100 g Crème fraîche

1 fedd hvitløk

½ potte dill

1 potte gressløk

1 paprika

2 sitroner

Slik gjør du:

Fersk makrell med potetsalat og dill- Crème fraîche
Foto: André Strand / NRK

Skjær vekk bena på makrellen. Ha på litt salt og pepper. Stek fisken med skinnet på i litt olje (medium varme). Når fisken er gylden og skinnet er sprøtt, tar du pannen av varmen og snur fisken med skinnet opp. Restvarmen vil da steke fisken ferdig.

Kok poteter og la dem kjølne. Kutt potetene i biter.

Kutt løk og paprika i terninger. Ha dem i en panne – sammen med hvitløken. Stek grønnsakene i rikelig med olje til de blir møre.

Ha grønnsakene i en bolle sammen med potetene, hakket oliven og finsnittet vårløk. Smak til med mye olivenolje, gressløk, sitronsaft, salt og pepper.

Ha Crème fraîche i en bolle. Ha i ca 1 ss sitronsaft og pisk blandingen til den blir stiv. Bland inn finhakket dill, og smak til med salt og pepper.

Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters