NRK Meny
Normal

Fårikål

Høsten har for alvor kommet og dermed er det til for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen her!

Fårikål
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

 1,5 kg fårikål kjøtt

1,5 kg kål

4 ts hel sort pepper

2 ts salt

ca. 3 dl vann

 

Slik gjør du:

Skjær kålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en kjele, strø salt og pepper mellom lagene.

Tilsett vann. La fårikålen småputre, syde, til kjøttet blir mørt og løsner fra benet. Server fårikålen med kokte poteter.

 

Tips:

Ønsker du å jevne fårikålen drysser du litt hvetemel, 1-2 ss, mellom lagene.

 

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.