NRK Meny
Normal

Får skryt for «Hercules»-innsats

Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal får skryt i internasjonalt bransjeblad for sin rolle i Hollywood-filmen «Hercules».

Hercules

SKRYT: Ingrid Bolsø Berdal får fin omtale for sin rolle som Atalanta i filmen «Hercules».

Foto: Photo credit: Kerry Brown/ SF Norge AS / Kerry Brown

Storfilmen med Ingrid Bolsø Berdal i en sentral rolle, hadde kinopremiere i USA natt til i dag. Også Aksel Hennie og Tobias Santelmann er å finne på rollelista.

Hos nettstedet Rotten Tomatoes har «Hercules» fått en score på 67 prosent, noe som betyr at et flertall av kritikerne er positive til filmen.

Aller mest positiv er Variety, som mener at actionfilmen er forfriskende menneskelig, samtidig som det er solid underholdning.

– Imponerende

Bransjebladet Screen Daily trekker spesielt fram innsatsen til den trønderske skuespilleren.

– Også Ingrid Bolsø Berdal imponerer i rollen som den amasoneaktige bueskytteren Atalanta – kanskje den mest imponerende slåssmaskinen i hele gjengen, skriver de.

Hun spiller mot internasjonale stjerner som Dwayne «The Rock» Johnson og Joseph Fiennes. Filmen har et budsjett på nærmere 700 millioner norske kroner, og er regissert av Brett Ratner, som står bak «Rush Hour» og «Prison Break».

HERCULES

STORFILM: «Hercules» har et budsjett på nærmere 700 millioner norske kroner, og er regissert av Brett Ratner.

Foto: Kerry Brown / SF Norge AS

For en uke sa hun til NRK at «Hercules» var en fantastisk film å være med på, og sa at hun har fått se Hollywood-maskinen fra innsiden.

– En av de største forskjellene mellom norske filmer og Hollywood-produksjoner er hvor mange personer som er involvert. Å komme inn på settet i «Hercules» var som å komme inn i en megabedrift med mange hundre mennesker, mens norske produksjoner er veldig oversiktlige med kanskje 40–50 crewmedlemmer, forklarte Bolsø Berdal.

Agent

NRK har tidligere omtalt at stadig flere norske skuespillere skaffer seg agenter for å slå gjennom i utlandet. Samtidig øker etterspørselen fra utlandet.

Berdal, som har hatt agent siden 2008, har vært med på flere amerikanske filmproduksjoner. Hun var heks i Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters»

– På grunn av mine utenlandske agenter har jeg fått sjanser jeg ellers ikke ville fått og møtt folk jeg ellers ikke ville møtt. De gode agentene åpner dører for oss, etter det må man gjøre jobben selv, sa hun til NRK sist måned.

«Hercules» har norgespremiere fredag om en uke.

Teasertrailer fra filmen Hercules.

VIDEO: Se trailer for «Hercules».

Kulturstrøm

  • «9 to 5»-oppfølger

    Skuespillerveteran Jane Fonda bekrefter ifølge People.com at det kommer en oppfølger til filmklassikeren «9 to 5» fra 1980, med Fonda selv, Lily Tomlin og Dolly Parton i rollene.

    Lily Tomlin, Jane Fonda and Dolly Parton laugh at special editon DVD release party of "9 to 5" in Hollywood
    Foto: Fred Prouser / Reuters
  • Steinbrudd i Østfold fredet

    Riksantikvaren har fredet steinbruddet Store Råholmen i Østfold. Steinbruddet hadde en spesiell rolle under 2. verdenskrig. På holmen står fremdeles 260 ferdige blokker, hogd på bestilling til Hitlers påtenkte seiersmonument i Berlin.