Keeino
Foto: Sebastian Scheiner / AP

Eurovision Song Contest 2019

Oppsummert

Nederland vant årets utgave av Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Landet fikk 492 poeng. Norge fikk 338 poeng og havnet på en femte plass.

  • Norsk danser avhørt i Israel

    Den norske danseren Mona Berntsen, som viste det palestinske flagget under ESC-finalen, sier hun ble avhørt på flyplassen i over halvannen time. Under Madonnas pauseopptreden i Eurovision-finalen lørdag, avsluttet Berntsen det hele med å vise det palestinske flagget gjennom å bære det på ryggen sin på scenen. (NTB)

    To av Madonnas dansere med politisk markering
    Foto: ORIT PNINI / AFP

Kulturstrøm

  • Færre vil satse på jordbærdyring

    Det er vanskeleg å rekruttere nye folk som vil satse på jordbærdyrking, viser eit prosjekt på indre Sunnmøre. I Valldal dyrkar 25 produsentar nesten 500 tonn jordbær i året, og står for rundt halvparten av all norskprodusert jordbær til matvareindustrien. Behovet for norskprodusert jordbær er mangedobbel, men likevel har det ikkje lukkast å rekruttere nye jordbærdyrkarar, seier Harald Valle i prosjektgruppa.

    Nyplukka jordbær i Valldal
    Foto: Sissel Brunstad / NRK
  • Sommerkampanje om føflekkreft

    Forsiden til KK er laget med UV-sensitivt blekk. Så når magasinet ligger i solen, vokser modellens føflekk. Slik har Kvinner og klær og Kreftforeningen samarbeidet om å fokusere på å forebygge føflekkreft, skriver Medier24.

    Forside mot føflekkreft laget av UV-sensitivt blekk
    Foto: KK/Kreftforeningen
  • Assange spionerte fra ambassade

    WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016 fra den ecuadorianske ambassaden i London. Det avslører dokumenter CNN har fått tilgang på.