Hopp til innhold

Teknisk trøbbel for Norge: EBU avslår NRKs klager

TEL AVIV (NRK): KEiiNO slet med teknisk trøbbel under viktig prøve fredag kveld. EBU har gitt endelig avslag til NRKs klager. – Vi er selvfølgelig skuffet, sier delegasjonsleder Karlsen.

Keiino ESC Eurovision 2019 Tel Aviv

OPPLEVDE TEKNISK TRØBBEL: KEiiNO opplevde at tekniske utfordringer under viktig gjennomkjøring i Tel Aviv fredag kveld.

Foto: Andres Putting / EBU

På selveste nasjonaldagen måtte KEiiNO gjennom en viktig gjennomkjøring sent fredag kveld, som skulle avgjøre halvparten av lørdagens resultat.

Den andre halvdelen består av telefonstemmer fra publikum under den direktesendte finalen.

Ved to tilfeller på kort tid, ble skjermen svart mens KEiiNO fremførte «Spirit In The Sky». Da bildet kom tilbake igjen var kameraoperatøren i bildet.

Norge la inn klage etter feil med TV-bildene under juryprøven. Her fikk den norske delegasjonen beskjed om at feilen ikke ville få noen konsekvenser for den videre avviklingen av juryprøven.

Derfor valgte NRK å levere en formell klage til EBU. Den formelle klagen ble også avslått.

– Vi er selvfølgelig svært skuffet over avgjørelsen, og håper at det ikke vil påvirke juryen i negativ forstand, sier delegasjonsleder Stig Karlsen.

– Joik er sterkere enn krutt

KEiiNO selv tar veldig lett på situasjonen.

– Det kan hende produksjonen ble så overrasket over at Tom Hugo sang riktig tekst at det ble for mye for dem at bildet forsvant, sier trioen gjennom delegasjonens pressekontakt.

– At Freds mikrofon fikk trøbbel beviser vel at joik er sterkere enn krutt. Nå gleder vi oss til å forhåpentligvis sees og høres av rundt 200 millioner lørdag kveld, sier de videre.

ESC 2019 Eurovision KEiiNO Kate Miller-Heidke Hatari

PÅ JOBB PÅ NASJONALDAGEN: KEiiNO klare i forkant av fredag kvelds gjennomkjøring. Her sammen med islandske Hatari og australske Kate Miller-Heidke.

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Krevde å synge på nytt

Redaksjonssjef i NRK Underholdning Eirik Sandberg Ingstad så feilen fra garderoben i Tel Aviv, og sier KEiiNO fortjente et nytt forsøk.

– Dette var en alvorlig teknisk feil i produksjonen. Vi mener Norge fortjener en ny sjanse i og med at dette er en tellende juryprøve, sa Ingstad til NRK rett etter KEiiNO hadde gått av scenen.

Før Norge stod på scenen fredag kveld, lå Norge på 10. plass på oddslistene til Eurovisionworld.com. Foreløpig ser det ikke ut som at feilen påvirker Norges plassering.

Leder for MGP-klubben Morten Thomassen hadde håp om at Norge skulle få en ny sjanse.

– EBUs avslag synes jeg var litt hardt, men da var det ikke ille nok ifølge dem. Men jeg håper de får synge på nytt. Det er dumt hvis tekniske feil skal ødelegge for en så viktig fremføring, sa Thomassen.

EBU gikk tidligere ut med en oppfordring i forkant av den andre semifinalen, om at juryen måtte vurdere til låtene og se bort ifra sceneshowet. Det skriver Wiwibloggs.

På sosiale medier har flere vist sin støtte til KEiiNO.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Enkelte påpekte også at det var andre tilfeller med tekniske feil i løpet av gjennomkjøringen.

Laster Twitter-innhold

Dobbel feiring

Tidligere på dagen feiret de norske representantene både nasjonaldag og finaleplass i Eurovision. Dette fant sted i ambassadeboligen i Israel.

– Nå gikk vi til finale i går, så hva passer vel bedre å feire i nasjonaldrakta vår, sier Alexandra Rotan til NRK.

Keiino 17. mai Tel Aviv

FEIRET DAGEN: KEiiNO tok turen til ambassadeboligen i Tel Aviv, for en bedre frokost.

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Tom Hugo Hermansen syntes det var utrolig stas å feire 17. mai i Tel Aviv, men han erkjente at varm sol og bunad ikke var en så god kombinasjon.

– Det er klart det er veldig varmt med to lag ull her i 30 grader, men det er utrolig god stemning her, sier Tom Hugo.