Hopp til innhold

Hevder Eurovision kostet nesten 100 millioner

Regningen for Eurovision i København ser ut til å bli 70 millioner kroner dyrere enn planlagt, melder dansk avis. – Det har gått betraktelig over budsjett, sier produksjonsselskapet.

Conchita Wurst

VINNEREN: Conchita Wurst vant konkurransen og har med sitt uvanlige skjegg blitt selve symbolet på ESC i København.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det har i lengre tid vært kjent at Eurovision Song Contest i København, som ble arrangert i mai i år, gikk mot budsjettoverskridelser.

Den danske gratisavisen Metroxpress, som er i besittelse av et midlertidig budsjett, hevder danskene må ut med hele 96,7 millioner for festen.

Det er langt mer enn tidligere antatt.

Avisen har ved hjelp av eksperter i revisjon og økonomi kommet frem til at ESC har kostet over 70 millioner kroner mer enn planlagt.

Det er de danske skattebetalerne som ender opp med regningen.

– Det er korrekt at etablering og drift av B&W-arenaen er gått betraktelig over budsjett, men det er mange regninger mellom arrangørene som skal foretas før det endelige budsjettet er på plass. Det er konstruktiv dialog mellom partene, skriver pressesjef for Host City, Emil Spangeberg, i en mail til Metroxpress.

Eksperter: – Ikke profesjonelt

Ekspertene går i strupen på det de mener er uprofesjonelle regnskaper fra arrangøren Host City København.

– Hvem har laget disse budsjettene og har de i det hele tatt kompetanse til det? Det virker som de aldri har hatt erfaring med en slikt show, sier revisor Thorbjørn Helmo Madsen.

– Det er rett og slett for stor forskjell på budsjett og det faktiske tallet. Det er ikke profesjonelt. Det er et meget primitivt budsjett som ser ut til å inneholde for mange gjetninger og begrunnede antagelser sier økonom Lise Lyck.

Kulturstrøm

 • HBO bekrefter en tredje sesong av «House of the Dragon»

  «Game of Thrones»-spinoffserien «House of the Dragon» får en tredje sesong, bekrefter HBO.

  Med sesong 2 like om hjørnet slipper altså HBO nyheten om at de har fornyet for ytterligere en sesong av den kritikerroste fantasy-serien.

  – Vi kunne ikke vært mer henrykt for å fortsette historien om House Targaryen og for å se denne crewet skinne på nytt i en sesong tre, sier Francesca Orsi, leder for dramaserier og film ved HBO.

  Pressemeldingen sier ingenting om når innspillingen av tredje sesong starter eller når fansen kan forvente å få se det ferdige resultatet, som naturlig nok trolig blir en god stund til.

  (NTB)