NRK Meny
Normal

En sær outsider

John Cusack har øyne som en trist løshund og vekker morsinstinktet hos de fleste kvinner. Nå er han aktuell med filmen "1408". Bli bedre kjent med den store stjernen her

John Cusack
Foto: FRANCK PREVEL / AP

John Cusack er verken svigermors drøm eller et dåne-utløsende sexsymbol. Men han er en av sin generasjons mest sammensatte og mangesidig skuespillere.

Outsider

Han er en mester i roller som særinger, outsidere og melankolske antihelter. Kanskje fordi har er en smule sær selv! I følge gjenomsnittlig Hollywoodstandard.

Mannen avskyr og frykter kjendiseriet.

- Stjerndyrkingen er for noen som kokain. De kan ikke få nok av det. Når skuespillere selger seg til media hele tiden, gidder jeg ikke se de på lerretet, de mister mystikken. Da blir de bare mediahorer, sier han.

HØR: Helen de Bellis portrettere John Cusack

John Cusack i "1408".

John Cusack i filmen '1408'.

Foto: Foto/Copyright: Scanbox Entertainment / Photo Credit: David Appleby

Premiereklar

I den premiereklare grøsseren ”1408” fikk han gjenomgå det meste. Han ble druknet i vann, skamfert av et vindu, torturert av en radio og forfulgt av dødninger. En passe bisarr jobb for John Cusack.

- Å gå inn i rom ”1408” er som å gå inn i en versjon av helvete, der alle dine egne problemer venter på deg, sier Cusack.

LES: Filmanmeldelse: 1408

HØR: Filmanmeldelse: 1408

Liker yngre kvinner

Han har ikke særlig problem med damene, men klarer ikke å bli gift tross familiens iherdige forsøk. Han er 41 år gammel og han har vært romantisk med småstjerner som Minni Driver, Neve Campbell og Lili Taylor. Og det uten håndfaste konsekvenser.

Han påstår han er åpen for enhver sexskandale, men er ikke blitt tilbudt noen.

Mor i demonstasjonstog

Bobby Coleman og John Cusack i filmen "Martian Child"

John Cusack sammen med Bobby Coleman i filmen 'Martian Child'.

Foto: Alan Markfield / AP

John Cusack vokste opp i en showbusiness familie med politiske holdninger. Mor er aktivist, går ofte i demonstrasjonstog, og hun har blitt arrestert opptil flere ganger.

Psykotisk barnestjerne

John startet karrieren som barnestjerne og ble kjent som tenåringsidol da han var 16 og var skyggemedlem av ”the Brat Pack”.

– Barnestjerne klinger psykotisk og tenåringsstjerne smaker avskyelig. Jeg vil helst ikke kalles noe av det, sier han.

”Time” kaller ham en hip, motkulturell type som fungerer innenfor det etablerte systemet. Altså en trojansk hest!

Ingen løfter

Han bor fortsatt i hjembyen Chicago og skal feire nyttår der, men har slutte med nyttårsløfter.

- Løfter betyr bare å skuffe seg selv. Men jeg håper Bush-administrasjonen sparkes ut og troppene kommer hjem fra Irak i det nye året, sier John Cusack.