En fartsglad mann

Henning Solberg liker raske ting. Kanskje ikke så oppsiktsvekkende for en som lever av å kjøre så fort han overhodet kan med bil, men denne gangen gjelder det rask mat med raske redskaper.

Henning Solberg
Foto: Ill: Ane og Helga Hem / NRK

Derfor har Henning Solberg valgt å lage smoothie for Reiserdaioen. Og som på banen så også på kjøkkenet, han vil ha førsteklasses utstyr. Derfor møtes vi i en butikk som har hyllemeter på hyllemeter med blendere og den type ting. Og Solberg velger seg en ganske fancy en med tappekran.

Smoothiekspert

- Smoothie er jeg god på. Det lager jeg til unga. De digger det. Og så liker jeg det godt sjøl. Det er sunt, dessuten.

Henning Solberg forklarer at selv om han bare kjører bil er han nødt til å holde seg i form. Det tar på å kjøre i timesvis av gangen, nemlig.

- Men av og til lager jeg milkshake, enda jeg vet at det ikke er så sunt.

Bilferie

Da Henning og Petter Solberg var små, tilbragte de sommerene i baksetet av bilen hvor de sloss og kranglet. Henning tar aldri familien med på bilferier nå, når han kan velge. For ham står ferien for døren og da er det å fly til Mauritius.

Barna hans er ikke like ville som Henning og broren var. Da Henning og Petter var små og skulle ut å bade, måtte moren deres bli med dem. Ikke fordi hun var redd for at de skulle drukne, men fordi hun var redd for at de skulle skade de andre barna, fordi de gikk bananas i vannet.

Sommer

Sommerne ellers gikk med til sommerjobbing og å ragge på jordet til besteforeldrene. Henning husker at bastefaren gav dem en tier hver for en dags jobbing. Den brukte de alltid på smågodt.

Mens vi står der i butikken og hakker opp frukt, ananas eller kiwi eller hva det nå er, Henning er ikke sikker på forskjellen på de to, men han mener det ikke gjør noe, for man kan jo gå i butikken og handle det man trenger selv om man ikke vet hva det heter.

-Hva heter den vanngreia det igjen?

-Vannmelon?

-Nettopp.

Cato kartleser

Etter hvert kommer Cato. Cato er kartleseren til Henning, og han vil også ha smoothie. Han forteller at han og Hennings spesialitet er pizza. De bruker tortillalefser som bunn, det synes det er praktisk.

Hør innslaget her:

Henning Solberg lager Smoothie del 1

Henning Solberg lager Smootie del 2

Kulturstrøm

  • Banksy tapte varemerketvist

    Banksy tapte en varemerketvist fordi han ikke selger varer prydet «Love Is In the Air», et motiv som første gangen var å se på en vegg i Jerusalem i 2005. Det viser en maskert mann som kaster en bukett med blomster. Banksy varemerkebeskyttet motivet i 2014. Men EUs immaterialrettskontor (EUIPO) avslår nå å gi det beskyttelse, melder BBC.

    Banksy sitt "Love Is In the Air"
    Foto: Alessandra Tarantino / NTB
  • Vil støtte musikkscenen i Beirut

    Festivalen Oslo World er oppretter et fond som skal bidra til gjenreisningen av Beiruts musikkscene. Dermed vil årets festival åpnes med en solidaritetskonsert 27. oktober, der artister som Frida Ånnevik, Unge Beirut, Moddi, Gekko Fattal, Trygve Seim, Frode Haltli, KORK kvintett, Inger Hannisdal og Majaz medvirker.