NRK Meny
Normal

En fartsglad mann

Henning Solberg liker raske ting. Kanskje ikke så oppsiktsvekkende for en som lever av å kjøre så fort han overhodet kan med bil, men denne gangen gjelder det rask mat med raske redskaper.

Henning Solberg
Foto: Ill: Ane og Helga Hem / NRK

Derfor har Henning Solberg valgt å lage smoothie for Reiserdaioen. Og som på banen så også på kjøkkenet, han vil ha førsteklasses utstyr. Derfor møtes vi i en butikk som har hyllemeter på hyllemeter med blendere og den type ting. Og Solberg velger seg en ganske fancy en med tappekran.

Foto: Ill: Helga og Hem / NRK

Smoothiekspert

- Smoothie er jeg god på. Det lager jeg til unga. De digger det. Og så liker jeg det godt sjøl. Det er sunt, dessuten.

Henning Solberg forklarer at selv om han bare kjører bil er han nødt til å holde seg i form. Det tar på å kjøre i timesvis av gangen, nemlig.

- Men av og til lager jeg milkshake, enda jeg vet at det ikke er så sunt.

Bilferie

Da Henning og Petter Solberg var små, tilbragte de sommerene i baksetet av bilen hvor de sloss og kranglet. Henning tar aldri familien med på bilferier nå, når han kan velge. For ham står ferien for døren og da er det å fly til Mauritius.

Barna hans er ikke like ville som Henning og broren var. Da Henning og Petter var små og skulle ut å bade, måtte moren deres bli med dem. Ikke fordi hun var redd for at de skulle drukne, men fordi hun var redd for at de skulle skade de andre barna, fordi de gikk bananas i vannet.

Sommer

Sommerne ellers gikk med til sommerjobbing og å ragge på jordet til besteforeldrene. Henning husker at bastefaren gav dem en tier hver for en dags jobbing. Den brukte de alltid på smågodt.

Mens vi står der i butikken og hakker opp frukt, ananas eller kiwi eller hva det nå er, Henning er ikke sikker på forskjellen på de to, men han mener det ikke gjør noe, for man kan jo gå i butikken og handle det man trenger selv om man ikke vet hva det heter.

-Hva heter den vanngreia det igjen?

-Vannmelon?

-Nettopp.

Cato kartleser

Etter hvert kommer Cato. Cato er kartleseren til Henning, og han vil også ha smoothie. Han forteller at han og Hennings spesialitet er pizza. De bruker tortillalefser som bunn, det synes det er praktisk.

Hør innslaget her:

Henning Solberg lager Smoothie del 1

Henning Solberg lager Smootie del 2

Kulturstrøm

 • Jobbar mot neste års festival

  Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

 • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

  I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

 • Maler for åpen scene

  I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

  Laster Instagram-innhold