Hopp til innhold

En fartsglad mann

Henning Solberg liker raske ting. Kanskje ikke så oppsiktsvekkende for en som lever av å kjøre så fort han overhodet kan med bil, men denne gangen gjelder det rask mat med raske redskaper.

Henning Solberg
Foto: Ill: Ane og Helga Hem / NRK

Derfor har Henning Solberg valgt å lage smoothie for Reiserdaioen. Og som på banen så også på kjøkkenet, han vil ha førsteklasses utstyr. Derfor møtes vi i en butikk som har hyllemeter på hyllemeter med blendere og den type ting. Og Solberg velger seg en ganske fancy en med tappekran.

Foto: Ill: Helga og Hem / NRK

Smoothiekspert

- Smoothie er jeg god på. Det lager jeg til unga. De digger det. Og så liker jeg det godt sjøl. Det er sunt, dessuten.

Henning Solberg forklarer at selv om han bare kjører bil er han nødt til å holde seg i form. Det tar på å kjøre i timesvis av gangen, nemlig.

- Men av og til lager jeg milkshake, enda jeg vet at det ikke er så sunt.

Bilferie

Da Henning og Petter Solberg var små, tilbragte de sommerene i baksetet av bilen hvor de sloss og kranglet. Henning tar aldri familien med på bilferier nå, når han kan velge. For ham står ferien for døren og da er det å fly til Mauritius.

Barna hans er ikke like ville som Henning og broren var. Da Henning og Petter var små og skulle ut å bade, måtte moren deres bli med dem. Ikke fordi hun var redd for at de skulle drukne, men fordi hun var redd for at de skulle skade de andre barna, fordi de gikk bananas i vannet.

Sommer

Sommerne ellers gikk med til sommerjobbing og å ragge på jordet til besteforeldrene. Henning husker at bastefaren gav dem en tier hver for en dags jobbing. Den brukte de alltid på smågodt.

Mens vi står der i butikken og hakker opp frukt, ananas eller kiwi eller hva det nå er, Henning er ikke sikker på forskjellen på de to, men han mener det ikke gjør noe, for man kan jo gå i butikken og handle det man trenger selv om man ikke vet hva det heter.

-Hva heter den vanngreia det igjen?

-Vannmelon?

-Nettopp.

Cato kartleser

Etter hvert kommer Cato. Cato er kartleseren til Henning, og han vil også ha smoothie. Han forteller at han og Hennings spesialitet er pizza. De bruker tortillalefser som bunn, det synes det er praktisk.

Hør innslaget her:

Henning Solberg lager Smoothie del 1

Henning Solberg lager Smootie del 2

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.