Tøflus søker tøffel

I 28 år har den samme mannen kun gått rundt i slike tøfler, nå selges de ikke lenger!

Tøfler
Foto: NRK

Har du et par tøfler av typen Romika? Da trenger en av Reiseradioens lyttere din hjelp.

Agurknytt

Tøfler
Foto: NRK

Hver lørdag oppdaterer Reiseradioen deg med ukens Agurknytt. Lørdag den 7. juni fortalte Agurknytt historien om Ole Røhnebæk, som i 28 år har gått med tøfler av merket Romika. Nå trenger han nye par, da alle parene hans synger på siste verset.

Ingen selger dem

- Jeg har vært innom nærmere 30 skobutikker på Østlandet, men har ikke fått tak i riktig merke. Alle parene å bli utslitte, både jobb-, ferie- og hjemmetøflene. Til og med fintøflene har sluttet å være fine, fortviler han.

HØR: Tøffelhelt søker nye tøfler

Kan du hjelpe Ole ut av krisen? Kontakt Reiseradioen på e-post!

Kulturstrøm

 • Sterk fransk åpningshelg

  Filmen Verdens verste menneske er allerede sett av 53.000 i Frankrike etter at den hadde kinopremiere der i forrige uke. Samtidig har den rundet 32.000 besøkende på norske kinoer.

  – Dette er herlige tall og enda bedre enn vi hadde forestilt oss! Folk vil på kino, og fortsatt se kvalitetsfilmer, det er gode nyheter for alle, ikke minst norsk film. At filmen også åpnet knallbra i Frankrike, gjør gleden ekstra stor, sier produsent Thomas Robsahm i en pressemelding.

 • Europeisk pris til norsk film

  Den NRK-sendte dokumentaren «Tro kan flytte fjell» vant i helga Prix Europa Iris Award. Filmen, som er produsert av Medieoperatørene, ble utpekt til den beste europeiske TV-produksjonen om kulturelt mangfold i 2021. Filmen handler om gresk-ortodokse nonner som dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster. Ordføreren er begeistret, men bygdefolket er splittet.

  Gresk-ortodokse nonner dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster. Ordføreren er begeistret, men bygdefolket er splittet.
 • Sele får Språkrådets språkpris

  Forfatteren Katrine Sele tildeles prisen for sitt skarpe innblikk i de store politiske spørsmålene, og for tilstedeværelsen i livene til menneskene i bøkene. – Det får meg til å tenke at stemmen min har blitt hørt, sier forfatteren.