Hopp til innhold

Elektrisk stemning i Mesternes mester

Kjersti Grini forteller at hun var redd gjennom hele den strømførende hinderløypen i Mesternes mester. – På skalaen over ubehagelige opplevelser lå denne på åtte eller ni, innrømmer håndballspilleren.

Øvelsen "Stålkontroll" skal vise seg å bli ganske smertefull for de fleste gjenværende deltagerne i Mesternes mester.

Kjersti Grini i Mesternes mester

Kjersti Grini skal se kveldens episode med ungene, og er glad NRK har sensurert språkbruken under øvelsen 'Stålkontroll'.

Foto: Julia Naglestad/NRK

I lørdagens episode av Mesternes mester skal de seks gjenværende deltagerne føre en stålring gjennom en strømførende stålrørbane uten å få støt. Det skal fort vise seg å bli en smertefull opplevelse for de fleste.

– Det var helt forferdelig! Jeg trodde på forhånd at jeg skulle komme meg gjennom uten å være borti, men endte opp med å få støt etter støt, forteller Kjersti Grini til NRK.no.

Les også: – Vi er ferdig med selskapslekene

Mye banning

Hun forteller at strategien om å bruke god tid for å unngå støt og straffesekunder forsvant underveis i løypen.

– Jeg ville bare bli ferdig. I tillegg var det veldig stressende ikke å vite når neste støt kom, sier håndballspilleren.

I lørdagens program har produsenten av Mesternes mester valgt å «sensurere» deler av ordforrådet til skremte idrettsstjerner. Særlig fra Grini kom det flere lengre, spontane tirader som på TV blir «pepet ut».

– Det er bra, jeg skal se dette med ungene! På en skala over ubehagelige opplevelser lå dette på åtte eller ni, altså. Strøm er ikke noe gøy.

Les også: Millionstart for «Mesternes mester»

– Den frykten man kjenner mens man venter på neste støt, den er tøff.

Erik Solér

Gnistret i lang tid

Erik Solér i Mesternes mester

Erik Solér følte seg elektrisk i lang tid etter at hinderløypen var forsert.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Den tidligere topphåndballspilleren var blant de første som måtte gjennom løypen, og hun fikk ikke se at de andre deltagerne tok seg gjennom banen etterpå.

– Men jeg satte meg så nærme at jeg kunne kose meg for hver metalliske lyd jeg hørte. Stakkars Erik var jo strømførende i flere dager etterpå!

Det kan den tidligere fotballspilleren bekrefte overfor NRK.no.

– Jeg følte meg ganske oppladet en liten stund etterpå, ja. Det gnistret godt, forteller Erik Solér, og legger til at det kjentes ut som om kroppen hadde fått skikkelig juling.

Les også: Her setter Gro Espeseth ny Mesternes Mester-rekord

Frykten var verst

Fotballspilleren forklarer at han visste på forhånd at han har «ekstremt dårlig» finmotorikk i hendene, og at han derfor var forberedt på at det kom til å bli vondt.

– Av alt jeg har opplevd hittil i livet, må dette ligge blant den nederste promillen av gode opplevelser jeg har hatt.

Les også: Her går det galt for Susann Goksør Bjerkrheim

Han avslører likevel at det verste med øvelsen ikke var selve smerten, men det mentale.

– Den frykten man kjenner mens man venter på neste støt, som man vet vil komme, den er tøff.

Det er imidlertid ikke slik at denne ukens spenning var den tøffeste øvelsen utøverne må gjennom i årets Mesternes mester. Neste uke blir det enda verre.

Mesternes mester sendes på NRK1 lørdager klokken 19.55.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters