Hopp til innhold

Her går det galt for Susann Goksør Bjerkrheim

Både huden og shortsen til Susann Goksør Bjerkrheim flerrer av i episode 2 av Mesternes Mester, etter et ublidt møte med asfalten på sykkelbanen.

Her går det galt for Susann Goksør Bjerkrheim i Mesternes Mester

Susann Goksør Bjerkrheim fikk smake på asfalten da hun var uheldig i en av øvelsene på «Mesternes Mester».

I andre episode av realityprogrammet Mesternes Mester, skal de elleve deltagerne konkurrere mot hverandre i et sykkelritt.

I øvelsen «utslagning» er det fellesstart på en 700 meter lang løype, og ved hver målpassering ryker siste rytter ut.

Det er den siste øvelsen før natt-testen, og flere av deltagerne må prestere for å unngå å havne på den utsatte sisteplassen. Derfor holder deltagerne også stor fart i første runde, og med høy hastighet på sykkelen kommer Susann Goksørs pedal ned i asfalten.

Hun klarer nesten å rette seg opp igjen, før hun kommer ut av balanse og sykkelen går rett i bakken.

Bak Goksør Bjerkrheim kommer tidligere lagspiller Kjersti Grini, også hun i stor fart.

– Jeg holdt på å kjøre over dama. Det så forbanna vondt ut. Jeg sakket fartet og så at hun skrubbet seg skikkelig. Heldigvis var det Susann det skjedde med, og ikke en av gutta. Da hadde det bare blitt syting, sier Grini til NRK.no under innspillingen av Mesternes Mester i Nord-Italia.

Artikkelen fortsetter under bildet

Susann Goksør

Håndballspilleren ble mest forbanna over ulykken.

Foto: NRK

– Trodde jeg skulle raspes til beinet

Tiden gikk såpass sakte at jeg rakk å grue meg til jeg skulle skures bortover bakken.

Susann Goksør

Håndballspilleren kjente at tiden gikk saktere idet hun falt, og hun tenkte at hun kom til å skure huden bortover asfalten.

– Jeg skrubbet meg skikkelig. Jeg kjente at «nå, nå skjer det». Tiden gikk såpass sakte at jeg rakk å grue meg til jeg skulle skures bortover bakken. Jeg tenkte at det kom til å bli vondt, men jeg slapp billig unna. Da jeg falt trodde jeg at jeg skulle raspes til beinet, sier hun da NRK.no møter henne i Italia etter at innspillingen er over.

Bare sekunder etter at sykkelen skrapet i asfalten, stabler Susann Goksør Bjerkrheim seg på bena igjen.

– Det var mest stoltheten som ble såret, og så fikk jeg noen skrubbsår.

Etter fallet sparker Goksør Bjerkrheim sykkelen, tydelig irritert, og sekunder senere kaster hun sykkelen ifra seg.

– Jeg ble bare utrolig sint. Det endte med at jeg kastet sykkelen av banen og sa det styggeste ordet jeg vet om – noe som ikke egner seg på TV. Det tok lang tid før jeg kom over det. Jeg blir fremdeles irritert bare jeg ser på sårene, sier Mesternes Mester-deltageren til NRK.no.

Susann Goksørs skrubbsår

Slik ser hånden og foten ut to uker etter det dramatiske fallet.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober