NRK Meny
Normal

Eksotisk fiskerett med uer

Lær deg å lage en eksotisk fiskerett fra Sør-Amerika, basert på noe så norsk som uer.

Ceviche av uer med frisk grønnsakssalat
Foto: André Strand / NRK

Ceviche av uer med frisk grønnsakssalat

Til fire personer trenger du:

Ca 200 g uerfilet

1 salat

4 appelsiner

3 lime

3 sitroner

1 bunt dill

2 stk rødbeter

2 avocado

2 squash

2 epler

1 pakke cherrytomater

1 bunt reddiker

½ pakke sukkererter

100 g rips

1 gulrot

3 ss sukker

Ekstra virgin olivenolje

Soyaolje

Salt og pepper

Ceviche av uer med frisk grønnsakssalat
Foto: André Strand / NRK

Slik gjør du:

Bland 2 ss sukker sammen med 4 ss salt. Ha i raspet skall og saften av 2 appelsiner, 2 lime og 2 sitroner. Tilsett ca 1dl olivenolje. La fisken ligger i marinaden i ca ti minutter.

Rasp 1 appelsin (med skallet på). Ha i 1 ss sukker og la blandingen koke til den blir til sirup. Trekk kjelen av platen og pisk inn ca 1/2 dl soyaolje (i en tynn stråle), slik at det blir en dressing.

Skyll fisken for marinaden og kutt av skinnet. Skjær fisken i tynne skiver.

Kutt grønnsaker tynt og mariner med olivenolje, salt og pepper. Samme marinering brukes også på salaten.

Anrett på tallerken sammen med ferskplukket dill.