Ceviche av uer med frisk grønnsakssalat
Til fire personer trenger du:
Ca 200 g uerfilet
1 salat
4 appelsiner
3 lime
3 sitroner
1 bunt dill
2 stk rødbeter
2 avocado
2 squash
2 epler
1 pakke cherrytomater
1 bunt reddiker
½ pakke sukkererter
100 g rips
1 gulrot
3 ss sukker
Ekstra virgin olivenolje
Soyaolje
Salt og pepper
Slik gjør du:
Bland 2 ss sukker sammen med 4 ss salt. Ha i raspet skall og saften av 2 appelsiner, 2 lime og 2 sitroner. Tilsett ca 1dl olivenolje. La fisken ligger i marinaden i ca ti minutter.
Rasp 1 appelsin (med skallet på). Ha i 1 ss sukker og la blandingen koke til den blir til sirup. Trekk kjelen av platen og pisk inn ca 1/2 dl soyaolje (i en tynn stråle), slik at det blir en dressing.
Skyll fisken for marinaden og kutt av skinnet. Skjær fisken i tynne skiver.
Kutt grønnsaker tynt og mariner med olivenolje, salt og pepper. Samme marinering brukes også på salaten.
Anrett på tallerken sammen med ferskplukket dill.