Er du glad i å gå på tur, men ønsker deg en litt mer spennende meny når du er ute i naturen. Denne fredagen er Norge Rundt på tur med Morten Birkeland Engelsen og Einar Grieg i Bergen Turlag. De to veit å toppe en fin tur med god mat i sekken.
Her ser du oppskriftene på maten vi lagde. Disse "pakkene" kan også lages ferdig hjemme.
Egg i potet
Kutt av toppen på en stor potet. Bruk en skje til å hule ut poteten til hulrommet er stort nok til å romme et rått egg. Hell egget over i poteten og legg på potetlokket. Pakk poteten inn i aluminiumsfolie og plasser den i glørne på bålet. Etter ca 20 minutter er egget kokt.
Pytt-i-panne
Smelt smør i en stekepanne. Fres sopp, purreløk, løk og bacon før du har i potetene. Til slutt heller du over fløte. Dryss til slutt revet ost over. Smak til med salt og pepper. Denne retten krever at du har med en stekepanne.
Gamle svarten
Legg skinke og ost på den ene siden av en tortillalefse, og ta på ketchup og sennep. Rull tortillaen sammen og pakk den inn i aluminiumsfolie. Legg pakken på glørne i ca 3-4 minutter. Husk å snu dem ofte.
Fiskeburgere
Del et rundstykke i to og legg fiskekake, purreløk, ketchup og ost imellom. Pakk fiskeburgeren inn i aluminiumsfolie og plasser den i glørne i ca 5 minutter.
Banansplit
Snitt bananen på langs, uten å skrelle den først. Legg i sjokoladebiter og nøtter. Brett folie rundt bananen, men ikke lukk helt igjen. Når sjokoladen er helt smeltet, er desserten ferdig.
Sjokoladekake i appelsin
Kutt et lite lokk av appelsinen og ta vare på det. Appelsinen hules ut, slik at du får plass til mest mulig kakefyll i appelsinen. Etter å ha fylt appelsinen setter du på lokket og pakker den inn i folie. Plasser den på glørne i bålet i ca 20-25 minutter.
God tur!