Egg kokt i potet

Kun fantasien setter grenser for hva man kan lage av mat og dessert ute i naturen. Har du for eksempel prøvd egg kokt i potet?

Er du glad i å gå på tur, men ønsker deg en litt mer spennende meny når du er ute i naturen. Denne fredagen er Norge Rundt på tur med Morten Birkeland Engelsen og Einar Grieg i Bergen Turlag. De to veit å toppe en fin tur med god mat i sekken.

Turmat
Foto: Dag Indrebø / NRK

 

Her ser du oppskriftene på maten vi lagde. Disse "pakkene" kan også lages ferdig hjemme.

Egg i potet

Turmat
Foto: Dag Indrebø / NRK

Kutt av toppen på en stor potet. Bruk en skje til å hule ut poteten til hulrommet er stort nok til å romme et rått egg. Hell egget over i poteten og legg på potetlokket. Pakk poteten inn i aluminiumsfolie og plasser den i glørne på bålet. Etter ca 20 minutter er egget kokt.

 

 

pyttipanne
Foto: Dag Indrebø / NRK

Pytt-i-panne

Smelt smør i en stekepanne. Fres sopp, purreløk, løk og bacon før du har i potetene. Til slutt heller du over fløte. Dryss til slutt revet ost over. Smak til med salt og pepper. Denne retten krever at du har med en stekepanne.

 

 

Tortilla
Foto: Dag Indrebø / NRK

Gamle svarten

Legg skinke og ost på den ene siden av en tortillalefse, og ta på ketchup og sennep. Rull tortillaen sammen og pakk den inn i aluminiumsfolie. Legg pakken på glørne i ca 3-4 minutter. Husk å snu dem ofte.

 

 

Fiskekake
Foto: Dag Indrebø / NRK

Fiskeburgere

Del et rundstykke i to og legg fiskekake, purreløk, ketchup og ost imellom. Pakk fiskeburgeren inn i aluminiumsfolie og plasser den i glørne i ca 5 minutter.

 

Banansplit

Sjokoladebanan
Foto: Dag Indrebø / NRK

 

Snitt bananen på langs, uten å skrelle den først. Legg i sjokoladebiter og nøtter. Brett folie rundt bananen, men ikke lukk helt igjen. Når sjokoladen er helt smeltet, er desserten ferdig.

 

 

sjokoladekake
Foto: Dag Indrebø / NRK

Sjokoladekake i appelsin

Kutt et lite lokk av appelsinen og ta vare på det. Appelsinen hules ut, slik at du får plass til mest mulig kakefyll i appelsinen. Etter å ha fylt appelsinen setter du på lokket og pakker den inn i folie. Plasser den på glørne i bålet i ca 20-25 minutter.

God tur!

Kulturstrøm

  • Pink testet positivt for korona

    Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

  • Sangeren Bill Withers er død

    Den amerikanske sangeren og komponisten som blant annet sto bak låten «Ain't No Sunshine» er død, 81 år gammel. Withers døde av hjerteproblemer tidligere denne uken.

    Bill Withers
    Foto: Reed Saxon / NTB/Scanpix

Flere kulturnyheter

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?