Hopp til innhold

Egg kokt i potet

Kun fantasien setter grenser for hva man kan lage av mat og dessert ute i naturen. Har du for eksempel prøvd egg kokt i potet?

Er du glad i å gå på tur, men ønsker deg en litt mer spennende meny når du er ute i naturen. Denne fredagen er Norge Rundt på tur med Morten Birkeland Engelsen og Einar Grieg i Bergen Turlag. De to veit å toppe en fin tur med god mat i sekken.

Turmat
Foto: Dag Indrebø / NRK

 

Her ser du oppskriftene på maten vi lagde. Disse "pakkene" kan også lages ferdig hjemme.

Egg i potet

Turmat
Foto: Dag Indrebø / NRK

Kutt av toppen på en stor potet. Bruk en skje til å hule ut poteten til hulrommet er stort nok til å romme et rått egg. Hell egget over i poteten og legg på potetlokket. Pakk poteten inn i aluminiumsfolie og plasser den i glørne på bålet. Etter ca 20 minutter er egget kokt.

 

 

pyttipanne
Foto: Dag Indrebø / NRK

Pytt-i-panne

Smelt smør i en stekepanne. Fres sopp, purreløk, løk og bacon før du har i potetene. Til slutt heller du over fløte. Dryss til slutt revet ost over. Smak til med salt og pepper. Denne retten krever at du har med en stekepanne.

 

 

Tortilla
Foto: Dag Indrebø / NRK

Gamle svarten

Legg skinke og ost på den ene siden av en tortillalefse, og ta på ketchup og sennep. Rull tortillaen sammen og pakk den inn i aluminiumsfolie. Legg pakken på glørne i ca 3-4 minutter. Husk å snu dem ofte.

 

 

Fiskekake
Foto: Dag Indrebø / NRK

Fiskeburgere

Del et rundstykke i to og legg fiskekake, purreløk, ketchup og ost imellom. Pakk fiskeburgeren inn i aluminiumsfolie og plasser den i glørne i ca 5 minutter.

 

Banansplit

Sjokoladebanan
Foto: Dag Indrebø / NRK

 

Snitt bananen på langs, uten å skrelle den først. Legg i sjokoladebiter og nøtter. Brett folie rundt bananen, men ikke lukk helt igjen. Når sjokoladen er helt smeltet, er desserten ferdig.

 

 

sjokoladekake
Foto: Dag Indrebø / NRK

Sjokoladekake i appelsin

Kutt et lite lokk av appelsinen og ta vare på det. Appelsinen hules ut, slik at du får plass til mest mulig kakefyll i appelsinen. Etter å ha fylt appelsinen setter du på lokket og pakker den inn i folie. Plasser den på glørne i bålet i ca 20-25 minutter.

God tur!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters