Hopp til innhold

Dylans første på lerret

For første gang stilles Bob Dylans malerier på lerret ut. Snart kommer de til Danmark.

Et av bildene stilt ut på utstillinge «Bob Dylan on Canvas» heter «Two Sisters».

Et av bildene stilt ut på utstillinge «Bob Dylan on Canvas» heter «Two Sisters».

Foto: Carl Court / Scanpix/AFP

Bob Dylan: «Train Tracks 1»

Bob Dylan: «Train Tracks 1».

Foto: Scanpix/AFP
Bob Dylan: «Vista From Balcony»

Bob Dylan: «Vista From Balcony».

Foto: Scanpix/AFP
Bob Dylan

Bob Dylan er en av vår tids største musikere, men behersker mer enn gitaren.

Foto: bobdylan.com

Bob Dylan er for de fleste kjent som en musikalsk størrelse, med sine over 110 millioner solgte plater verden over. De siste årene har det imidlertid også blitt allment kjent at han også behersker malerkunsten.

Denne uken ble for første gang hans malerier på lerret stilt ut på Halcyon Gallery i London, melder The Daily Telegraph .

Fra tegning til maling

Utstillingen, som bare kalles «Bob Dylan on Canvas» viser at kunstneren har gått videre fra å vise fram sine tegninger , til også å avsløre noe av det penselarbeidet han har gjort de siste 20 årene. Maleriene er basert på skisser Dylan gjorde mens han var på turné mellom 1989 og 1992.

Dersom man ønsker å kjøpe bildene må man imidlertid grave godt ned i lommene. Prisene ligger på mellom 95.000 pund (ca. 872.000 kroner) og 450.000 pund (over fire millioner).

- Et multitalent

- Som en rekke andre artister er Dylan et multitalent, sier Paul Green – galleriets president, til The Telegraph.

- Han har tegnet hele livet og ønsker en dialog om sitt arbeid. Han ønsker å vite hva folk tenker om kunsten – også utenfor USA, sier han videre.

Om ikke lenge kommer bildene også til Danmark. I løpet av året vil bildene bli stilt ut i forbindelse med en større utstilling ved det danske Nationalmuseet .


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.