Hopp til innhold
Quiz

Quiz: Hva vet du om Bob Dylan?

En av rockhistoriens aller største artister fyller 80 år mandag. I den anledning har NRKs Dagsnytt 18-programleder og uhelbredelige Dylan-nerd Espen Aas satt sammen denne quizen om «His Bobness». Lykke til!

Bob Dylan

Rockikonet Bob Dylan fyller 80 år mandag 24. mai, og neste år er det hele 60 år siden han ga ut sin første plate.

Foto: Ron Frehm / AP

1/10

Bob Dylan
Foto: Ap

Bob Dylan het opprinnelig Robert Zimmermann. Men hva var mellomnavnet?

2/10

Time Out of Mind - Bob Dylan
Foto: Columbia Records

Dylan ga ut låten «Make You Feel My Love» på sitt album «Time Out Of Mind» fra 1997. En annen artist fikk en monsterhit med den i 2008. Hvem?

3/10

Cate Blanchett tolker Bob Dylan i Todd Haynes I'm not there
Foto: Scanbox Entertainment

Hvilken kvinnelig skuespiller ble nominert til Oscar etter å ha spilt Bob Dylan i filmen «I’m Not There» fra 2007?

4/10

Bob Dylan i Drammenshallen
Foto: Scanpix

Bob Dylan har besøkt Norge en rekke ganger, senest i 2019. Men hvilket år spilte han i Norge for første gang?

5/10

Bob Dylan 1963
Foto: Anonymous / AP

En rekke artister og band oppdaget Bob Dylans sanger mellom 1963 og 1965 og fikk store hits med dem. Hvem av disse spilte IKKE inn noe av Dylan i disse årene?

6/10

hwuLqsQ_Y3c
Foto: OLIVER LANG / AFP

De første skal bli de siste, eller «the first ones now, will later be last», er inspirert av Matteus-evangeliet i Det nye testamentet. Men i hvilken kjent Dylan-sang finner du denne linjen?

7/10

Bob Dylan - Slow Train Coming
Foto: Sony

I 1979 konverterte Dylan fra jødedommen til kristendommen og ga ut tre kristne plater. På den første av disse, «Slow Train Coming», hadde han med seg en kjent gitarist fra et kjent britisk band. Hvem?

8/10

Rolling Stone Magazine
Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Musikkmagasinet Rolling Stone kåret i 2004 en av Bob Dylans låter til den beste som er gitt ut på plate. Hvilken låt?

9/10

3lOeb1lD2r4

(Bildet er manipulert)

Foto: AP

Bob Dylan var tidlig i karrieren kjæreste med en annen kjent artist. Hvem?

10/10

Vdh8BCuTk0E
Foto: RON FREHM / Ap

Bob Dylan er tildelt hele 11 Grammy-priser, men har også vunnet en Oscar. Hva fikk han den for?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Få også med deg NRK P2s fem timer lange maratonsending mandag, hvor Espen Aas og programleder Tine Skolmen snakker om alle Bob Dylans studioalbum, tiår for tiår:

Les også Espen Aas sin kåring av Dylans fem bitreste låter:

Og sjekk også ut denne kritikerroste musikkdokumentaren, som viser Dylans vei fra å være folkemusikant til å bli rockens store poet. Noe som dokumenteres tydelig på Newport Folk Festival i årene 1963 til 1965.

Dylans endring fra folkemusikant til rockens store poet dokumenteres på Newport Folk Festival i årene 1963 til 1965. Kritikerrost musikkdokumentar.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter