NRK Meny
Normal

Du bestemmer finalesangene i Stjernekamp!

To finalister skal bryne seg på tre låter hver under neste ukes Stjernekamp-finale. Og du kan bli med og bestemme en av dem! – Det hadde vært gøy å se Trine Rein gjøre Katy Perry, mener dommerpanelet.

Trine Rein og Maria Haukaas Mittet er klare for Stjernekamp-finalen 2015.

Trine og Maria tok finaleplassene, og du kan bestemme låtvalget.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Stjernekampdommere Thomas Felberg, Mona B. Riise og Frank Kjosås

Thomas Felberg og Mona B. Riise gleder seg til å se hvilke låter publikum bestemmer for artistene til Stjernekamp-finalen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Tre artister ble til to lørdag kveld, men allerede nå kan du være med å bestemme hva finalistene Trine og Maria skal synge neste uke.

– Trine har fått veldig varierte låter, men det hadde vært gøy å se henne synge Katy Perry. Med «Firework» er det bare å ringe pyroteamet, sier fast dommer Thomas Felberg.

Det er meddommer Mona B. Riise enig i:

– Vi har har jo sett Trine gå «in the moment» og føle det, men vi har aldri sett henne gjøre noe sånt, sier Mona.

Maria har også fått et knippe svært forskjellige låter, blant annet Beyonces monumentale «Halo».

– Det er en stor utfordring, men Maria har vist at hun kan hoppe inn i utfordringene og lande på bena på vei ut. Jeg skulle likt å se henne tøye det helt ut med Beyonce, men de andre to er også gode. Men det er jo publikums valg, så nå må de bare stemme, sier Thomas.

Disse låtene kan du stemme på

Hver artist har tre ulike låtvalg. Avstemningen avsluttes kl. 20.00 søndag 25. oktober.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Vinn finalebilletter!

Hvem synes du bør kåres til Norges ultimate entertainer 2015?

Send en videohilsen til din favoritt (maksimalt 15 sekunder, og filmer du med mobiltelefon må du gjøre det med mobilen liggende.)

Det mest kreative og hjertevarme bidraget belønnes med to eksklusive billetter til den store finalen 31 oktober.

Selv om det kun er en vinner, kan det likevel hende du får hilsenen din vist på live TV under den store finalen!

Send ditt bidrag til stjernekamp@monstermail.no innen tirsdag 27 oktober kl.16:00.

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.