NRK Meny
Normal

Dronning Sonja: – Veldig glad for løsningen

Den svenske hoffreporteren fra Expressen, Johan T. Lindwall, hadde tatt turen til folkemuseet på Bygdøy for å spørre dronning Sonja hva hun synes om at det svenske kongeparet kommer til Norge og feirer grunnlovsjubileet likevel. – De er hjertelig velkomne, svarte dronningen.

Den svenske hoffreporteren Johan T. Lindwall fra Expressen var svært fornøyd med svaret han fikk fra Dronning Sonja på Bygdøy i ettermiddag.

Dronning Sonja ble møtt av den svenske hoffreporteren Johan T. Lindwall i etterkant av åpningen av utstillingen «1814 – Spillet om Danmark og Norge» på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i ettermiddag. På spørsmål om dronningen ville hilse og si noe til svenskekongen, svarte dronningen at de er hjertelig velkomne til grunnlovsjubileet i mai. Foto: Geirr Larsen / NRK

Dronning Sonja kommenterte i ettermiddag svenskekongens beslutning om å likevel delta under grunnlosvjubileet i ettermiddag.

Det var i forbindelse med åpningen av en utstilling på Folkemuseet på Bygdøy at dronningen ble møtt av den profilerte svenske hoffreporteren fra Expressen, Johan T. Lindwall.

– Jeg er her for å forsøkte å få snakke med dronningen om det som har skjedd hjemme i Sverige og også her i Norge, forteller Lindwall.

LES OGSÅ: Kungens 17.mai-nei opprører svenskene

Vekket stor interesse

Det vekket stor interesse da det ble kjent at kong Carl Gustaf og dronning Silvia ikke ville besøke Norge i forbindelse med grunnlovsjubileet på Eidsvoll 17. mai i år.

Johan T. Lindwall

Den svenske hoffreporteren Johan T. Lindwall fra Expressen var svært fornøyd med svaret han fikk fra Dronning Sonja på Bygdøy i ettermiddag.

Foto: Geirr Larsen / NRK

– Sludder, sa Lindwall til NRK den gangen, mens den svenske forfatteren Jan Guillou mente at avgjørelsen var basert på uvitenhet om norsk historie.

LES OGSÅ: – Svensker forstår ikke hva dette betyr for Norge

LES OGSÅ: Derfor kommer ikke kongen

Etter noen dager med det som svenske medier selv kalte en mediestorm rundt kungen, kom beskjeden fra det svenske kongehuset om at det svenske kongeparet hadde ombestemt seg.

Dermed vil de likevel delta under grunnlovens 200-års jubileum på Eidsvold 17. mai.

– Han er hjertelig velkommen

Det var da dronning Sonja kom ut etter å ha åpnet utstillingen «1814 – Spillet om Danmark og Norge» på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i ettermiddag, at hun ble møtt av den svenske hoffreporteren.

LES OGSÅ: 200 år og et blikk mot framtida

– Dronningen, jeg kommer fra Sverige. Vil du hilse og si noe til den svenske kungen?

– Ja, jeg vil hilse dem og si at de er hjertelig velkommen. Vi er veldig glad for løsningen, svarer Dronningen.

– Er det dronningen som har påvirket dem til å komme?

Nei, absolutt ikke, svarer dronningen.

– Takk, snella, avslutter Lindwall.

Lindwall sier til NRK at han er svært fornøyd med svaret fra dronningen.