NRK Meny
Normal

Donald Trump slår tilbake mot kjendisboikott

Ønsker støtte fra folket, ikke fra kjendiser.

Donald Trump

SLÅR TILBAKE: Donald Trump slår tilbake mot kjendisene som ikke vil støtte han.

Foto: Matt York / AP

USAs kommende president, Donald Trump, har problemer med å få artister til å opptre under innsettelsesseremonien i januar, og det var få kjendiser som støttet han under valgkampen.

Men nå slår Trump tilbake mot boikotten og på Twitter skriver han:

– De såkalte A-kjendisene har alle lyst på billetter til innsettelsen av meg som president. Men se bare hva de gjorde for Hillary: ingenting. Jeg ønsker meg folket.

Laster Twitter-innhold

Støtter Hillary Clinton

Under valgkampen var det flere kjendiser som ga sin støtte til Clinton. Beyoncé og ektemannen Jay-Z opptrådte for Clinton under et valgmøte i Cleveland. Bon Jovi og Ne-Yo holdt gratiskonsert for demokratenes presidentkandidat i North Carolina, Jennifer Lopez i Miami og Stevie Wonder gjorde det samme i Philadelphia.

Trump har på sin side ikke fått samme støtte fra USAs kjendiser, og ifølge han selv har han heller ikke behov for det.

– Jeg trenger ikke å hente inn J-Lo eller Jay Z, sa han under et valgkampmøte i Hershey i Pennsylvania like før valget i november.

Ønsker ikke spille

Innsettelesesdagen for Donald Trump er 20. januar, og heller ikke da ønsker kjendisene å støtte han. Flere av USAs største artister har sagt at de ikke ønsker å spille under seremonien, og foreløpig er det bare Jackie Evancho (16) fra «America's Got Talent» som er bekreftet til innsettelsen.

Jackie Evancho juli, 2016

Jackie Evancho (16) er den eneste artisten som så langt har sagt ja til å opptre under innsettelses-seremonien for Donald Trump 20. januar 2017.

Foto: Paul Morigi / Afp

Kulturstrøm

 • «SKAM» blir norsk kulturarv

  To manus fra «SKAM» er gitt til Nasjonalbiblioteket, hvor de skal tas vare på i mer enn tusen år som en del av den norske kulturarven. Manusene til Ibsen og Bjørnson får selskap av situasjoner mellom Even og Isak i sesong tre. Det er fan-gruppa som bød på «SKAM»-manuset under tv-aksjonen i fjor, som har donert bort manusene. De fikk to valgfrie manus til av seriens skaper Julia Andem etter auksjonen. Nå er to av dem gitt til Nasjonalbiblioteket i Oslo og ett til Skeivt arkiv i Bergen.

  Skam-manus blir kulturarv
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Fredag kommer Coltrane

  En hel jazzverdenholder pusten. Opptaket av «Both Directions at Once: The Lost Album» ble spilt inn av John Coltrane Quartet i 1963, men forsvant. Nå har den legendariske saksofonistens slektninger funnet Coltranes egne opptak av innspillingen, som skal gis ut 29.juni. Smakebiter kan allerede høres på internett.

  John Coltrane
  Foto: NTB-Foto / NTB scanpix
 • Er holete bukser tilbake?

  Dette spør motemagasinet Vogue seg etter at supermodellen Bella Hadid viste seg i holete jeans under moteveka for menn i Paris førre helg. Den holete buksemoten var svært populær på starten av 2000-talet, og hyppig brukt av blant anna Britney Spears og Beyonce.

  Laster Instagram-innhold