NRK Meny
Normal

Dette sa dommerne om kveldens Stjernekamp

Gunhild Sundli måtte forlate Stjernekamp etter et forrykende storband-show. Her er dommernes reaksjoner!

Marian Aas Hansen

BLUES BROTHERS: Marian Aas Hansen sjarmerte dommerne i senk med 'Minnie The Moocher', gjort kjent i filmen 'The Blues Brothers'.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Knut Anders Sørum

SINATRA:Knut Anders Sørum åpnet det fjerde Sjernekamp-programmet denne sesongen med Frank Sinatra og Tony Benett-klassikeren 'For Once In My Life.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det begynner å tilspisse seg i årets Stjernekamp-sesong, og som alltid ligger det mye prestisje i storband-kategorien.

Denne uken var det Gunhild Sundli, Tomine Harket og Steinar Albrigtsen som fikk færrest stemmer og sto i fare for å ryke ut.

Til slutt ble det Gunhild Sundli som måtte forlate Stjernekamp.

– Det har vært veldig gøy, og veldig verdt det, sa hun direkte etter at beskjeden kom.

Her er det dommerne hadde å si om artistenes fremførelser.

Knut Anders Sørum: For Once In My Life

– Du har en utrolig en utrolig sangteknikk, der er du en av de sterkeste. Men du var litt redd for å ikke være kul nok. Du prøvde litt mye å være crooner, og konsentrerte deg litt for lite om teksten, sa Mona B. Riise.

– Jeg synes du var mye bedre enn på øving på tirsdag. Du er så sikker, gutten, utbrøt Wendelboe.

Gunnhild Sundli: It's Oh So Quiet

– Veldig mye bedre enn på øving, og for et kostyme! Du har litt problemer med intonasjonen noen ganger, og du er litt foran i tempo. Men det teatralske er fenomenalt, sier Jens Wendelboe.

– Åpningen er knallbra, men så blir du litt usikker underveis. Det er en veldig vanskelig låt å synge, men du synger med din egen stemme. Og jeg digger skrikene, sier Felberg.

Tomine Harket: I'm In The Mood for Love

– Det er så sterkt! Den er sunget i hjel, men så klarer du å synge den helt på din egen måte. Du er så heldig med den stemmen din, sier Mona B. Riise.

– Vakrere enn det der, blir det ikke, var den kontante kommentaren fra ekspert-dommer Wendelboe.

Steinar Albrigtsen: L-O-V-E

– Du ligger veldig tett opp til originalen, men stemmen din passer både låt og sjanger. Du er sikker på det du gjør. En mann med stokk har alltid ett ben å hvile på, sier Feldberg.

– Du er trygg og god, det er det som skjer når man har vært med i så mange år. Jeg er litt uenig med Thomas, på slutten slapp du deg løs og viste noe nytt. Veldig flott det, sier Wendelboe.

Jonas Skybakmoen: I Put A Spell On You

– Jeg kjente desperasjonen, og det er det denne låta er. Noen som elsker noen som ikke elsker dem tilbake. Det du klarte var å formidle den låta, det var ekstremt rørende. Det er så sterkt, sier Riise.

– Det er ikke skjønnsang vi snakker om her, og det er jeg veldig glad for. Denne låta passer deg veldig fint, siden det er en psykopat som synger den, sier Wendelboe.

Marian Aas Hansen: Minnie The Moocher

– Jeg savner litt møkk under neglene, men det er veldig fint. Neste gang, i hiphop, vil jeg du skal ta deg en skikkelig bytur dagen før. Så får du kjenne skikkelig på det, sier

– Du er jo bare helt gull. Dette er live, altså! Du tar den så langt ut at du faktisk sprekker på siste tonen, og det er helt topp, sier Wendelboe.

– Det vil jeg også hive meg med på! Dette var helt topp, sier Riise.

Håvard Bakke: I'm Gonna Live Till I Die

– Jeg er så overrasket! Det jeg likte, var at du hadde litt sinne i sangen, sier Riise.

– Dette er helt strålende, Håvard, er du helt vill? Det er ikke en enkel låt å synge, men du tar det som en dans på roser, sier Wendelboe.

– Jeg liker at du velger en sjelden Sinatra-låt, sier Felberg.

Nicoline Berg Kaasin: Tightrope

– Det er for dårlig er at du ikke har et plateselskap i ryggen allerede, sier Wendelboe.

– Jeg digger låtvalget, dette er den kuleste låta i kveld. Du synger med overbevisning, dere feier gulvet med hele scenen, sier Felberg.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.

Flere kulturnyheter